Utku BOLULU/İZMİR, () - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, sandıkların açılması ve oyların sayılmaya başlamasından 4 saat 15 dakika sonra yaptığı ilk açıklamada, İzmir’de sayılan oylar itibariyle CHP’nin daha önceden tahmin ettikleri gibi yüzde 55-60 arasında oy alacağını, Ak Parti’nin de son genel seçimde alacağı yüzde 34 oyun altında kalacağının sinyallerini aldıklarını söyledi. Altı ilçeyi saat 21.15 itibariyle kazandıklarının belli olduğunu, metropolde oy patlaması yaşadıklarını dile getiren Engin, CHP’den ayrılıp DSP’den aday olanların sandıkta varlık gösteremediklerini açıkladı.
CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan İl Başkanı Ali Engin, İzmir’de sandıkların dörtte birinin sonuçlarının ellerine ulaştığını söyledi. Telefonla aldıkları bilgilere göre Çeşme, Foça, Narlıdere, Güzelbahçe Balçova, Karşıyaka ilçelerinde gayri resmi sonuçlara göre kazandıklarını belirtti. Televizyon kanallarında Ak Parti’nin İzmir’de yüzde 34 oy aldığı bilgilerinin verildiğine dikkat çeken Engin “Elimizdeki sonuçlara baktığımızda ilçeler bazında yüzde 30’u aşmış değil. İki-üç saat içinde kesine yakın sonuçlar elimize ulaşır. İzmirlilere teşekkür ederiz. Partimize güvendiler. Parti olarak adaylarımızla birlikte yoğun bir seçim kampanyası geçirdik. Yapacaklarımızı anlattık. Kaygılarımızı anlattık. Geldiğimiz noktada son genel ve yerel seçime göre oyları arttıracağımızı bekliyoruz. Şimdiden oran vermek doğru olmaz” dedi.
Engin, bir önceki yerel seçimde kaybettikleri Bayındır ve Tire ilçelerinde önde olduklarını önesürdü, metropol 11 ilçede ise oy patlaması yaşadıklarını açıkladı. CHP’den ayrılarak DSP’den aday olanların sandıklarda varlık göstermediği belirten Engin, Aliağa’da başabaş bir durum olduğunu, Kiraz’da ise MHP ile yarıştıklarını belirtti.
Ali Engin, basın mensuplarının Binali Yıldırım’ın Ak Parti’nin oylarını arttırıp arttırmadığı sorusunu verdiği yanıtta, son genel seçimlerde Ak Parti’nin yüzde 34 aldığını belirterek, “Ak Parti’nin oylarını arttırmayacak. Bu oranın yüzde 30’lara hatta daha altına düşeceğini tahmin ediyoruz. Biz CHP olarak daha önceden öngördüğümüz gibi yüzde 55-60 oy bandını tutturacağız” dedi.
UB(İÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)