Nedim KOVAN/ ORDU, () - ORDU'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen çelenk sunma töreninde CHP İl Başkanı Osman Güngör, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Fatih Şahin ile protokol düzeniyle ilgili tartıştı. Törende 1 öğrenci de baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 95'inci yıldönümü nedeniyle Ordu'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk töreni öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Fatih Şahin, CHP Ordu İl Başkanı Osman Göngör'ün yanına giderek kendisini protokol kısmına davet etti. Bu sırada Göngör ve Şahin arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Güngör, her yıl törenlerde aynı yerde durduğunu belirterek protokol düzenini eleştirip Şahin'e tepki gösterdi. Fatih Şahin, İl Müdürü Ömer Yılmaz'ın yanına giderek kulağına Osman Güngör'ün tepkisiyle ilgili bilgi verdi. Daha sonra İl Müdürü Ömer Yılmaz'ın yanına giden CHP İl Başkanı Osman Göngör, hakarete uğradıklarını iddia ederek, "İlk defa gelmiyoruz buraya, yeni usuller çıkarıyorsunuz. Vatandaşa biz uymak zorundayız. Bu düzeni yapacak olan sizsiniz. Ama burası başı bozuk bir Ordu gibi oldu. Arkadaş geldi, hakaret ediyor haddini aşarak, bunu bir düzene koymak lazım, böyle olmaz" diyerek tepkisini sürdürdü.
Törendeki gerginlikle ilgili gazetecilere açıklama yapan Osman Güngör protokol düzeniyle ilgili tartıştığını belirterek, "Malesef bu alışılır hale geldi. 3 dakikada biten bir bayram töreni. Bu kentin valisi, bu kentin belediye başkanı, malesef bu tören alanında yoktu. Ama daha önce varlardı. Bugün ayrıca burada bir de protokol rezaleti yaşadık" dedi.
Törende Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Sayı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Tören esnasında İstiklal Marşı okunurken rahatsızlanarak fenalık geçiren Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Nurselin Güven'in yere yığılmasıyla öğrenciler arasında paniğe neden oldu. Güven, sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınarak, Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

NK(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)