CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile Erzurum İl Teşkilatından bir heyet, Fethullah Gülen'in bir yıl önce rahmetli olan kardeşi için taziye ziyaretinde bulundu. Pasinler'in Korucuk Köyü'ne giden Öğüt'e, Fethullah Gülen'in konuk evinde amcasının oğlu Necdet Gülen, "Başsağlığı dilemek için evime gelecektiniz. Bura taziye evi değil, lütfen buradan çıkın" dedi. Bölge Milletvekili olduğuna dikkat çeken Ögüt ise "Bölgenin insanı olduğum için acınızı paylaşmak için buraya geldik. Muhtarınız taziye evi olarak bizi buraya getirdi. Siyaset için burada değiliz" diye karşılık verdi.
Ankara’da 12 Ekim 2012 günü vefat eden Fethullah Gülen'in kardeşi Hasbi Nidai Gülen’in Erzurum’daki yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmak için Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ve yöneticilerle birlikte Korucuk Köyü'ne gitti. Köy Muhtarı Vefa Kızıltunç ile birlikte Fethullah Gülen'e ait konuk evine geçen Öğüt, başsağlığı dileğinde bulundu. Gülen'in amca oğlu Necdet Gülen, "Sağ olun var olun ama bizim siyasiyi tarafımız yoktur. Başsağlığı dilemek için evime gelecektiniz. Bura taziye evi değil, lütfen buradan çıkın" dedi.
Erzurumluların da vekili olduğunu vurgulayan Öğüt, insanlık görevini yerine getirmek için geldiğini bildirdi. Ögüt, "Ben Ardahanlıyım, bölge milletvekiliyim. Acınızı paylaşmak için buraya geldik. Muhtarınız taziye evi olarak bizi buraya getirdi. Siyaset için burada değiliz" diye konuştu.