BAKAN ÇELİK İLE SARIGÜL 'ERZİNCANLILAR GECESİ'NE KATILDI
Bursa Erzincanlılar Kültür Ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen gece siyasileri biraraya getirdi.
Bursa'da yaşayan Erzincanlıları biraraya getiren geceye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, DSP Genel Başkanı Masum Türker de katıldı. Bakan Çelik, gecede yaptığı konuşmada "Benim tayinim bu seçim döneminde Şanlıurfa'ya çıktı. Üç dönem Bursa gibi bir şehrimize hizmet etme imkanımız oldu. Bu dönemde Şanlıurfa'da kardeşlerimizlerle önemli hizmetlere imza atıyoruz. Fırsat buldukça birarada olmaya çalışıyoruz. Bu haftada bu vesileyle gelmişken arkadaşlarımız Erzincanlıların kurtuluş gecesi olduğunu söylediler. Bu anlamlı geceye katılmış olmaktan dolayı mutluyuz" dedi.
Bakan Çelik'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında bu akşam hemşehri gecelerinde siyasi bir konuşma yapmanın doğru olmayacağını söyleyen Mustafa Sarıgül, "Buralar siyaset meydanları değil, buralar güzellik meydanları, enerji meydanları. Geleneklerine, örflerine adetlerine bağlı bir yerden geldiğimiz için zaman sayın bakanımız ve misafirlerimiz başımızın tacı" diye konuştu.
Gecenin ardından Sarıgül, geçen ay vefat eden Türkiye Değişim Hareketi (THD) Osmangazi İlçe Başkanı Ender Edoğan'ın babası Hakkı Erdoğan'a taziye ziyaretinde bulundu.