İZMİR, () - CHP’nin İzmir Konak Belediye Başkan Adayı, İzmir Barosu eski Başkanı Sema Pekdaş, Twitter yasağının acilen kaldırılması için mahkemeye itiraz dilekçesi verdi.
Türkiye'de 12 milyon kadar kullanıcısı olan Twitter'ın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kapatılmasına bir tepki de İzmir Barosu eski Başkanı ve CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş’dan geldi. Pekdaş, kararın acilen kaldırılması için İstanbul Anadolu 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği’ne gönderilmek üzere, İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği’ne itiraz dilekçesiyle başvurdu. Avukat Serkan Cengiz’in vekaletinde gönderilen dilekçede, bu yasaklamanın, gerek Anayasa gerekse de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10'uncu maddesinden kaynaklanan bilgiye erişim ve bilgi paylaşımında bulunma hakkını, demokratik toplum devleti gereklerine aykırı olarak engellendiğine dikkat çekildi. Pekdaş, itirazında şu noktalara değindi:
"Hangi gerekçeye dayanırsa dayansın, böylesi genel bir yasağın demokratik hukuk devletinde kabulü mümkün değildir. İfade ve bilgiye ulaşma özgürlüğünün çağımız toplumu açısından ne derecede önem taşıdığı, başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi olmak üzere ülkemizin taraf olduğu pek çok uluslararası kurum ve sözleşme tarafından da ortaya konulmuştur. Çağdaş toplum, kendini rahatsız etse bile başkalarının düşüncelerine ve değer yargılarına saygı göstermeyi bilen, tolerans sahibi kişilerden müteşekkil bir toplumdur."

(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)