MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciası ardından Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyesi avukatlar, İzmir Adliyesi C-Kapısı önünde yaptıkları basın açıklaması yapıp, burada hareket etti.
Bayraklı'daki İzmir Adliyesi önünde ÇHD adına basın açıklaması yapan Avukat Şule Arslan Hızal, tarihin en büyük cinayetlerinden birinin gerçekleştiğini öne sürdü. Hızal, Soma Holding'e ait kömür madeninde gerçekleşen patlama ve çıkan yangın sonucunda resmi rakamlara göre 200'ün üzerinde işçinin hayatını kaybettiğini ve yüzlercesinin de halen mahsur durumda olduğunu söyledi. Acı olayın yaşandığı maden ocağının hükümet yetkililerinin katılımıyla açıldığını belirten Hızal, şöyle konuştu;
"Bizler adeta madenci mezarlığına çevrilen Soma'da yaşanan bu cinayetlerin faillerini biliyoruz. Bu cinayetlerin sorumluları hükümet eliyle sunulan ranttan beslenen patronlar ve 29 Nisan 2014 tarihinde Soma madenlerinin denetimi için verilen soru önergesini reddedenlerdir." 
ÇHD İzmir şubesi olarak yaşamını yitiren tüm işçilerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dilediklerini belirten Avukat Hızal, bu duruma seyirci kalmayacaklarını ve tüm sorumlulardan hesap sorulması için takipçisi olacaklarını ekledi. Açıklamanın ardından ÇHD üyesi bir grup avukat, Soma'ya gitti.

BK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)