Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 3 aylık denetimli serbestlik cezası kapsamında Gürün Mahallesi İlköğretim Okulu'nda görevlendirilen Erdal Boğa, yüksek tepenin üzerinde bulunan okulun bahçesine tel örgü çekti, içme suyu getirdi. Boğa, okulun lavabolarını da onarıp, çevresine  ağaç dikti.
İzmir'de yargılandığı bir davadan 1 yıl 3 ay hapis cezası alan Erdal Boğa'nın bu cezası, denetimli serbestlik kapsamında 3 aylık kamu hizmetine indirildi. Bu çerçevede Nusaybin İlçesi Gürün Mahallesi İlköğretim Okulu'nda görevlendirilen Erdal Boğa, hemen çalışmalara başladı. Kısa süre içerisinde okulun eksikliklerini tek tek tespit eden Boğa, okulun yüksek bir tepe üzerinde kurulması nedeniyle bahçede oynayan çocukların risk altında olduğunu tespit ederek, bahçe duvarına tel çekilmesi için okul yöneticilerine öneride bulundu. Bu önerinin kabul edilmesinden sonra çalışmalara başlayan Boğa, tel örgülerden bahçe duvarı yaptı. Daha sonra da okulun lavabolarını onararak kullanılır hale getiren Boğa, tuvaletlerde kullanılmak üzere de su tesisatı çekti. Boğa, okulun çevre düzenlemesini de yaparak okulun dört bir yanına ve bahçesine ağaç dikti.
Cezası nedeniyle böyle bir çalışmanın içerisinde olmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Boğa, "Denetimli serbestlik yasası kapsamında bu okulda görevlendirildim. Okul yüksek bir tepe üzerinde ve bahçede oynayan çocukların hepsi düşme riskiyle karşı karşıya olduğunu gördüm. Bu konuyu okul yönetimine götürdüm. Onlar da onaylayınca okula tel örgülerden bir bahçe duvarı yaptım. Böylece oyun oynarken çocukların aşağı düşmesini engelledik. Ayrıca okulun lavaboları ve tuvaletleri kullanılmaz haldeydi. Tuvaletleri ve lavaboları onardım. Buraya gelen tesisatı da yenileyerek tuvalet ve lavabolara su çektik. Okulun çevre düzenlemesini yaparak, okul bahçesi ve etrafına ağaç diktim" dedi.
Gürün İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Selim Acat da, okuldaki görevi nedeniyle yaptığı çalışmalardan dolayı Erdal Boğa'ya teşekkür ederek, "Erdal bey, bizim eski velilerimizden biriydi. Denetimli serbestlik yasası kapsamında okulumuzda görevlendirildi. Beraber aldığımız kararla bazı çalışmalar yaptık. Çok iyi oldu. Çocuklarımız için çok korkuyorduk ama tel duvardan sonra rahatladık" diye konuştu.

AA(GG/AK) (FOTOĞRAF)