Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU T Tipi Cezaevi’nde kurulan tekstil atölyesinde çalışan mahkumlar, Türkiye’de bulunan cezaevleri için nevresim takımı üretirken cezaevinde bulundukları süre içerisinde de meslek sahibi oluyor.
Kuruçay mevkii D-100 Karayolu kenarında bulunan Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde mahkumların meslek sahibi olmaları için iş atölyeleri kuruldu. Bolu Bağışcılar Vakfı’nın destekleriyle de kadın ve erkekler için iki bölüme tekstil atölyesi kuruldu. Atölyelerde çalışan hükümlüler meslek öğrenmenin yanı sıra boş vakitlerini değerlendirerek para kazanıyor. Sabah saatlerinde atölyeye giderek mesaiye başlayan mahkumların sigorta primleri de ödeniyor. Tekstil atölyesinde çalışan hükümlüler, Türkiye’nin dört bir yanındaki cezaevlerine nevresim takımları üretiyor.
Bolu Bağışcılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram ve yönetim kurulu üyeleri mahkumların toplumsal hayata hazırlanmalarını amaçlayan iş atölyelerini ziyaret etti. Bolu T Tipi Cezaevi Müdürü Mehmet Süngür, vakıf üyelerine bağlama, bilgisayar, İngilizce, sedef, mobilya, resim ve tekstil atölyelerini gezdirdi.
Atölyelere mahkumların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Süngür, “Atölyelerde bir yandan kurs görüp bir yandan o mesleği öğrenenlerin çoğu cezaevine girmeden iş sahibi olmamakla birlikte mesai, iş disiplini, grup halinde çalışma kavramlarını cezaevinde öğreniyorlar. Genel olarak mahkumların toplumsal hayata hazırlanması amaçlanırken çıktıktan sonraki hayatlarına mümkün olduğunca maddi manevi kazanımlarla başlamaları amaçlanıyor” dedi.

MY(MÇ/CK) (FOTOĞRAFLI)