DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü arasında bir süre önce imzalanan protokol çerçevesinde, Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlüler için sportif etkinlikler gerçekleştirildi.
'Herkese her yerde spor' sloganıyla yola çıkılan projede, toplumun her kesimini birleştiren spor ile suça karışmış insanların sosyal aktivitelerde bulunarak bireysel özgüvenlerini kazanmaları amaçlanıyor. Bozkurt Kadın Açık Cezaevi’nde başlayan etkinliklere Çardak Cumhuriyet Savcısı Ramazan Ünal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Haluk Tuncay ve Cezaevi Müdüresi Meltem Babaoğlu katıldı.
Herkes İçin Spor Federasyonu Temsilcisi Çetin Çağatay’ın organize ettiği etkinliklerde voleybol ve hentbol oynanarak, halat çekme, çember çevirme ve zumba yarışmaları gerçekleştirildi. Sporun insanlar üzerindeki etkisine dikkat çeken Şube Müdürü Haluk Tuncay, hükümlü ve tutukluların moral değerlerini yükselttiklerini belirtti. Amaçlarının cezaevlerinde kalan suça karışmış kişileri, sporun birleştiriciliği altında topluma kazandırmaya çalışmak olduğunu söyleyen Tuncay; projenin diğer cezaevlerinde devam edeceğini bildirdi. Etkinlik sonunda katılımcılara, günün anısına hazırlanan katılım belgeleri verildi.

RÇ (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)