Şafak SAĞ/ CEYLANPINAR,(Şanlıurfa),() - ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Türk, Kürt, Arap, Özbek, Afgan ve Suriyeli anneler, 'Anneler Günü' nedeniyle bir araya geldi.
Ceylanpınar Belediyesi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) organizesiyle Türk, Kürt, Arap, Özbek, Afgan ve Suriyeli anneler, TİGEM Aile Gazinosu'nda bir araya geldi. Anneler günü nedeniyle organize edilen gecede, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi. Birlikte yemek yiyen anneler, daha sonra halaylar çekti. Özbek kökenli 16 yıllık evli, 6 çocuk annesi, 36 yaşındaki Sahra Ceylan, Ceylanpınar’da yılın annesi seçildiği gecede, Telhamut Çadır kentten gelen Suriyeli annelere çeşitli hediyeler verildi.
Programa gelenlere konuşma yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın eşi Seval Atilla, "Öyle bir medeniyetin evlatlarıyız ki; annenin ayaklarının altına cennet serilmiş. Öyle bir medeniyetin varisleriyiz ki; anneye öf bile demek yasak kılınmış. Annelik vazifesi mukaddes kabul edilmiş. Anne merhameti sevmeyi, fedakarlık yapmayı, sabretmeyi, iyilik yapmayı, edebi, hayayı, terbiyeyi temsil eder" dedi.

ŞS (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)