Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi'ne bağlı Çevrimli Köyü'nde 1990 yılında PKK'lı teröristler tarafından öldürülen 27 kişi, mezarları başında düzenlenen törenle anıldı. Saldırıda ağabeyini, kardeşini, ablasını, yeğenlerini ve daha sonra da mayın patlamasında 2 ayağını kaybeden Çevrimli Köyü Muhtarı İbrahim Özbay, "Yaşadığım bu acılara rağmen, barış olacaksa, bana bu acıları yaşatanları affetmeye hazırım" dedi.
Güçlükonak İlçesi'ne bağlı Çevrimli Köyü'ne 10 Haziran 1990 yılında saldırı düzenleyen PKK'lıların katlettiği 27 kişi, mezarları başında düzenlenen törenle anıldı. Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek ile katliamın 24'üncü yıl dönümünde Çevrimli Köyü şehitliğini ziyaret eden Köy Muhtarı İbrahim Özbey, çözüm sürecine destek açıklamalarında bulundu.
'ASKER, POLİS VE KORUCU İLE DAĞDAKİLER ARTIK ÖLMESİN'
24 yıl önceki saldırıda, kendi kanından, canından 27 insanı kaybettiğini, daha sonraki süreçte de mayın patlamasında bacaklarını kaybettiğini hatırlatan Muhtar Özbey, "O katliamda 27 vatandaşımı şehit verdim ve 2 gazimiz oldu. O günden bu yana şehidimizin sayısı 32'ye çıkmış. O günden bu güne Çevrimli Köyü olarak çok acı çektik. Tek amacımız, dileğimiz bundan sonra başka insanların canının yanmamasıdır. Başka analarımız ağlamasın. Ne askerimiz şehit olsun, ne korucumuz şehit olsun, ne polisimiz şehit olsun, nede dağdaki insanlarımız ölsün. Onlar da aynı insanlarımız, onların da anaları, babaları var. Bizim isteğimiz bu ülkeye bir huzur, bir barışın gelmesidir. Bakıyoruz bazı insanlarımız Ankara'dan çok güzel konuşabiliyor. Maalesef ne onlar buraları görmüş, ne acı çekmişler, ama oradan koltuğunda oturup güzel anlatabiliyorlar" dedi.
'BU ACIYI YAŞAYAN BİRİ OLARAK AFFEDEBİLİYORSAM, HERKES AFFEDEBİLİR'
Yaşadığı bunca acıya rağmen, bu acıyı kendisine yaşatanları affetmeye hazır olduğunu ifade eden Özbey, "Bizim burada tek dileğimiz, bu ülke hepimizindir. Bir barışın gelmesi, bir huzurun gelmesi, analarımız ağlamasın, biz barış için varız. Bu barışı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kaçırmayalım. Türk'ü ile Kürt'ü ve Arap'ı ile bu ülkede yaşayalım. Hepimiz kardeşiz. Eğer bu barış süreci bozulursa, hepimiz zarar görürüz. Hepimiz bir gemi içindeyiz. Bu gemi batarsa hepimiz zarar görürüz. Tek dileğimiz biz bu kadar köy olarak şehit vermişiz. Bu kadar insanlarımız gitmiş, bu kadar acı çekmişiz, başka insanlarımız acı çekmesin. Ben 30 tane insanımı ağabeyimi, ablamı, eniştelerimi, yeğenimi, akrabalarımı kaybetmişim. Kendim de iki bacağımı, hayatımı, yaşamımı kaybetmişim. Ben bu gün barış olsun diye herkesi affediyorum. Affetmeye de hazırım. Yeter ki ben acı çekmiş bir insan olarak bunu affedebiliyorsam, herkesin affetmesi lazım" diye konuştu.

EK(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)