TBMM'de görüşülen torba yasa kapsamındaki 3 bin 572 sayılı yasada yapılacak değişiklikle 25 dekarın altındaki zeytinliklerin enerji ve maden şirketlerine imara açılması yönündeki yasa tasarısına tepkiler sürüyor. Tasarının çekilmesi için Marmaris'in Hisarönü Mahallesi'nde toplanan zeytin üretici ve çevrecilere bölgedeki bir otelde tatile gelen Fransız gençler de destek verdi.
Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, torba yasa ile zeytinliklerin de imara açılacağını belirterek hükümete tepki gösterdi. Ersan, politikacıların masa başında verdikleri kararlarla cennet doğayı cehenneme çevirmek istediğini öne sürerek, şöyle dedi:
"Kumsallarımız, deniz, koy, körfez ve köylerimize zarar verecek insanlara biz 'Doğa cellatları' adını koyduk. Doğa cellatlarına dolar yeşili yetmedi. Dallardaki yeşil zeytinimize göz koydular. Barışın simgesi olan zeytin ağacımız yüzlerce yıl yaşarken bu ağacın meyvesi sofralarımızda yer alıyor. Bu mübarek günde zeytinle orucunu bozan Müslümanların zeytin alanlarını enerji sektörü, termik ve nükleer santraller ile imar alanı yaratmak için katledecekler. Buna asla geçit vermeyeceğiz. Nasıl bu zeytinin üstü çiziliyorsa doğa ve zeytinlik alanlarımıza göz koyanların da biz adının üstünü çizecek ve istifaya davet edeceğiz."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a seslenen Filiz Ersan, uygulamanın nükleer santraller, madenciler için değişikliğe gidildiğini iddia etti. Ersan, şöyle dedi:
"Tüm ülke genelinde bu zeytinliklere ambargo koymak istiyorsunuz. Doğaya ve ülkeye zarar veriyorsunuz. Bakan Yıldız'ın istifasını bekliyoruz" dedi. Tarım Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de onay vermemesini isteyen Ersan, "Bu bir üretimdir. Buna izin verdiğin taktirde senin de üstünü çizer istifaya davet ederiz. Çocuklarımızın geleceğini yok etmeyin." 
FRANSIZ GENÇLERDEN DESTEK
Köylülerin eylemine Hisarönü'ndeki bir otelde tatil yapan Fransız gençler de destek verdi. Gençlerin ekip başı Claire Even, Marmaris'e tatile geldiklerini, nükleer santral yapılmaması için başlattıkları eyleme destek verdiklerini ifade ederken, "Tüm dünyada biz buna karşıyız" dedi.
Gençler hep birlikte alkışlarla tepkilerini ortaya koydu. 69 yaşındaki köylü kadınlardan Yaşar Tekin ise "Ben çok senelerde yetiştirdiğim zeytinimi nasıl yok ederim? Asla olmaz, mümkünü yok. Biz ayçiçeği yağı yiyemiyor, zeytinyağı kullanıyoruz. Çocuklarımızın geleceği bu, onlar ne yapacak?" diye konuştu.
NÜKLEERE VE RANTA HAYIR
Ressam Alime Şimşek de, şunları söyledi:
"Türkiye'de her şey rant uğruna yapılıyor. Üç kuruş uğruna bütün ülkeyi sattılar. Bütün doğal kaynaklarımızı yok ediyorlar. Burada 360 gün güneş ve rüzgar var ve bunlardan enerji üretmiyoruz. 0.8 enerji verimliliği olan HES'lerle dereleri kurutuyorlar. Şimdi de zeytinliklere göz diktiler. Asla nükleer enerji istemiyoruz. Bu dünyanın ölmez ağacı olan zeytinleri asla öldürtmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar zeytinlerimizi vermiyoruz." 
Çevreciler ve üreticiler birlikte "Toprağıma suyuma, zeytinime dokunma" diye slogan attı.

FOTOĞRAFLI