Enver ALAS -Cemal KÖYÜK- İSTANBUL,()

Bağcılar Belediyesi tarafından yaptırılan 57 tesisin açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, eski İstanbul'u anlatarak, " Eski İstanbul'da İstanbul içme suyu bulunamıyor ve bidon depoları vardı. Hava kirliliğinden geçilmiyordu. Gençler bunları bilmiyor. Onlar sanıyor ki her AK Partili belediyelerin yaptığı gibi bu dünya. Gençlerimize şu eskiyi anlatın da bilsinler" dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan içinde otopark, yürüyüş yolları, cami, sosyal ve kültürel hizmet birimlerin olduğu 57 tesis hizmete açıldı. Bağcılar Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Kestane Bahçesi'nde gerçekleşen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ile vatandaşlar katıldı.



HİZMETLER DEVAM EDECEK

Törende açılış konuşmasını yapan Lokman Çağırıcı Bağcılardaki değişimin temel unsurunun ilçeyi vatandaşlarla birlikte yönetmek olduğunu söyledi. Hizmetlerin ve açılışların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyleyen Çağırıcı, "Bugün 57 tesisi hizmete açıyoruz. Önümüzdeki haftalarla beraber şuanda Bağcılar'a 500'e yakın eserin de açılışını yapmış olacağız. Bilgi evlerimizde çocuklarımıza, gençlik merkezleriyle gençlerimize, kadın ve aile sanat merkezleriyle kadınlarımıza, engelliler sarayımızla engellilerimize Bağcılar'da yaşayan tüm kesimlere ve herkese ücretsiz bir şekilde hizmet etmenin de mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz" dedi.

"'KOCAM KAÇTI BAŞKANIM, AÇIM' DİYENLERİN OLDUĞU BİR TÜRKİYE'Yİ YAŞADIK 2000'LERDE"

Lokman Çağırıcı'nın ardından bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de konuşmasına başarılı belediye başkanlığı, hizmetleri ve çevrecilik yönüyle Çağırıcı'ya teşekkür ederek başladı. Bağcılar ile İstanbul'un eski ve yeni halini anlatan Güllüce, "Eski Bağcılar'da yürüyerek bir yere gidilecekse yanınızda bir poşet içinde ayakkabı bulundurmak zorundaydınız. Çünkü her yer çamur içinde olduğu için bir müddet sonra çamurlu ayakkabıyla, iyi ayakkabıyı değiştirmek zorunda kalıyordunuz. Gazoz ile traş olunan bir Bağcılar ve İstanbul var. Eski İstanbul'da İstanbul içme suyu bulamıyor ve bidon depoları var. Hava kirliliğinden geçilmiyordu. Gençler bunları bilmiyor Onlar sanıyor ki her AK Partili belediyelerin yaptığı gibi bu dünya. Gençlerimize şu eskiyi anlatın da bilsinler. Onlar hep huzurlu, güzel günlere yetiştiler. 1994'te bir lider geldi ve bir şeyler değişmeye başladı. İşte o lider eski İstanbul'u bugün kü metrolarla koşan, yüzme havuzlarının olduğu bir İstanbul'a dönüştürdü" diye konuştu.

İdris Güllüce, 2001 yılında itibarsız, ekonomik çöküntünün ve işsizlerin çok olduğu bir Türkiye'nin bugün, kendi silahını, tankını, savaş gemilerini yapabilen bir ülkeye dönüştüğünü söyledi. Türkiye'nin hızlı büyümesini içeride ve dışarıda istemeyenlerin olduğuna dikkat çeken Güllüce, şöyle konuştu: Türkiye bunların eline geçerse herkesin işsiz ve aşsız olduğu, 'Kocam kaçtı başkanım, açım' diyenlerin olduğu bir Türkiye'yi yaşadık 2000'lerde. AK Parti gelmeden, sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başbakan olmadan önce onlarca, yüzlerce, binlerce aile reisi evlerinden kaçarken kadınlar önümüze gelip ağlarlardı. Eski Türkiye'yi tekrar geri getireceklermiş. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun özellikle şu Bağcılar'da sandık başlarında sayımla insanları meşgul etmeyin. Sandıklar açılsın AK Parti diye devrilsin. Ve diyelim ki; Bağcılar'da başka bir partiye oy çıkmaz. Çünkü Bağcılar, eski İstanbul'u değil, gelişen Bağcıları istiyor". Konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle 57 tesis hizmete girdi.

FOTOĞRAFLI