İZMİR’in Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris’i ağırladı. Çeşme Limanı’nın turist yoğunluğuyla parladığını açıklayan Tütüncüoğlu, "Çeşme Limanı vazgeçilmez destinasyon olacak" dedi.
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nu ziyaret etti. Çeşme’yi çok beğendiğini ve her fırsatta ziyaret ettiğini belirten Başkonsolos Tsakiris, ilçenin gelişen Türkiye-Yunanistan ilişkileri açısından da önemini vurguladı. Özellikle adalarla geçmişten gelen organik bağları ve adaların anakara ile olan en yakın bağlantısı nedeniyle Çeşme’nin iki ülke arasındaki dostluğun köprüsü olduğunu belirten Tsakiris, Başkan Tütüncüoğlu’na da dostluk için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti. Tsakiris, "Bu dostluğun daha da gelişmesini hedefliyoruz" dedi.
180 BİN YOLCU
Çeşme Limanı’nın Ege Denizi’nin en işlek ticaret limanlarından bir tanesi olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, limanın ürün değil turist limanı olduğunu vurguladı. Tütüncüoğlu, 2013 yılında adalara düzenlenen seferlerde yaklaşık 180 bin kişinin yolculuk ettiğini söyleyerek "Yolcu trafiğinin çift taraflı olarak geliştirilmesi çok önemlidir. Çeşme dostluk köprüsü görevini en iyi şekilde yerine getirdi" dedi.
53 SEFER 35 BİN TURİST
Yürütülen çalışmalar doğrultusunda Çeşme Limanı’nın bugün de yıldızının hızla parladığını belirten Başkan Tütüncüoğlu, "Bundan yüzyıl önce şarap, tütün, yağ, sakız ticaretine dayalı Çeşme Limanı, bugün turizm ve turizm taşımacılığı ile yükseliyor. Geçen yıl birçok kruvaziyer şirketinin tercih ettiği destinasyon olduk, 57 seferle 35 bin kruvaziyer turistini ağırladık. Onun haricinde Adalar-Çeşme arasında yolculuk eden kişi sayısı da hızla artıyor. Başlangıçta tek yönlü olan bu trafik zamanla Çeşme lehine de dönmüş durumda. Limanımızın işlekliğini tarihte olduğu gibi bugün de ileriye taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu.