BURSA’da Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği üyesi Çerkez kadınları, Büyük Sürgünün 150’nci yılında, kadın cinayetlerini gündeme getirdi. ‘Kadının Kanı Şiddetle Değil Şefkatle Aksın’ projesi başlatan Çerkez kadınları kan bağışı yaparak kadına yönelik şiddete ‘Hayır’ dedi.
Çerkez kadınları, Büyük Sürgünün 150’nci yıl dönümünde farklı bir etkinliğe imza attı. Bursa Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile yaşadıkları acıları anlatmak yerine bir başka kanayan yara kadına yönelik şiddete dikkat çekti. ‘Kadının Kanı Şiddetle Değil Şefkatle Aksın’ projesini hazırlayan Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği, ilk olarak kan bağışı kampanyası başlattı.
UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Merkezi’nde 3 gün boyunca toplanacak kanların hastanede tedavi olan hastalara verileceğini söyleyen Dernek Başkanı Bedriye Uğur, şöyle dedi:
"Sürgünün 150’nci yılını anarken, Türkiye’deki en büyük acılardan birisi olan kadına yönelik şiddete dikkat çekelim istedik. 'Kendi acımızı anarken birlikte yaşadığımız, akraba, kardeş olduğumuz insanlarında acısına dokunalım' dedik. Kadına şiddeti anlatırken bu acı faydalı bir etkinliğe dönüşsün istedik."
Kampanya ile 3 bin ünite kan toplamayı hedeflediklerini dile getiren Uğur, Haziran sonuna kadar kamu kurumlar ve sivil toplum örgütlerinden de kan toplayacaklarını kaydetti. Uğur, kan bağışının yanı sıra korunmayı isteyen kadınlar ve korunmak istedikleri erkekleri de bire bir eğitime alacaklarını ekledi.

SÇ,Mİ(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)