AYDIN Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, yerel seçimler öncesi ihalelerini yapacakları ve büyükşehir döneminde hayata geçirecekleri projeleri açıkladı.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu belediye başkan yardımcıları Cemalettin Küçükerol, Şefika Çoban ve Sümran Ünal’la, hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Yeni terminal binasının faaliyete geçmesiyle Zafer Meydanı’ndan taşınacak ilçe ve köylerin minibüs garajının bulunduğu yere Aydın Belediyesi Kültür Merkezi yapacaklarını belirten Başkan Çerçioğlu, şunları söyledi:
“İki katlı 181 araçlık yeraltı otoparkının yer alacağı projede 900 kişilik konferans salonu, 500 kişilik nikah salonu ve mağaza olacak. 11 katlı merkezin üst katlarında ofisler yer alacak. 18 bin 175 metrekare alanda uygulanacak proje tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla yapılacak. Kemer Mahallesi’ndeki arazide yapılacak spor kompleksinde 126 araçlık otopark, iki olimpik kapalı yüzme havuzu, üç tenis kortu, halı saha, soyunma odaları ve fitnes salonu yer alacak. Yapımı devam eden Aydın Kent Meydanı Projesi’nin çevresindeki binaların dış cephelerini kaplama işi için ihale yaptık. Binalarına kaplama yapılanlardan katılım payı alacağız. Didim ile Buharkent arasında kalan ana yol üzerinde 21 noktada daldı battı yapacağız. Bu projemiz sayesinde yol 28 dakika kısalacak. Projeleri hazır, ölçümleri ve zemin sondajları yapıldı. Aydın il geneli içme suyu projemiz var. Didim, Kuşadası, Söke ve Nazilli bölgeleri için üç ayrı içme suyu pojemiz var. Nazilli Bölgesi için Karacasu Barajından Didim bölgesi için Beşparmak barajından faydalanacağız. Söke-Kuşadası bölgesi için Sarıçay barajını yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız fizibilite çalışmasına göre 2013 rakamlarıyla bu baraj bize 90 milyon liraya mal olacak. Köy yollarını asfaltlamak için Aydın merkez, doğu ve batı bölgelerinde 3 ayrı asfalt polenti kuracağız. Aydın’ın bütün belde ve ilçelerini taradık. Altyapı sorunu olan bütün yerleşim yerlerinin bu sorununu çözeceğiz. Bu projelerimizi büyükşehir döneminde hayata geçirmeyi planlıyoruz.”