AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, 56 yaşında yaşamını yitiren Esnaf Kefalet Kooperatif ve Kasaplar Lokantacılar Oda Başkanı Ali Gürsoy’un cenazesi sırasında ’Gürsoylar’ın bana borçları var. Hakkımı helal etmiyorum’ diye bağıran emekli öğretmen İbrahim Atabey’e, Gürsoy ailesinden yanıt geldi. Basın açıklaması yapan aile alacak iddialarını reddederek, suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Nazilli’de İbrahim Atabey 4 Aralık’taki Ali Gürsoy’un cenaze töreni sırasında bir anda bağırmaya başlamış, hakkını helal etmediğini söylemiş ve cemaat tarafından güçlükle uzaklaştırılmıştı. 2004 yılında emekli olduktan sonra 100 bin lira vererek, Avni Gürsoy’dan, Zafer Mahallesi’nde bir ev satın aldığını iddia eden İbrahim Atabey, Ali Gürsoy ve kardeşi Avni Gürsoy’un bereber iş yaptıklarını söyleyerek 100 bin lira ödemesine karşın evin ya da tapunun kendisine teslim edilmediğini dile getirmişti.
Ali Gürsoy’un eşi Semiha Gürsoy ile oğulları Niyazi ve Mehmet Can Gürsoy Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek iddiaları yalanladı. Basın toplantısına Nazilli’deki tüm oda başkanları da katılarak aileye destek verdi. Basın açıklamasını Gürsoy ailesi adına Ali Gürsoy’un oğlu Niyazi Gürsoy okudu. Niyazi Gürsoy bu kişinin amcası Avni Gürsoy’la davalık olduğunu, amcası ile babasının ise hiçbir iş ilişkisi bulunmadığının altını çizdi.
'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'
Niyazi Gürsoy şu bilgileri verdi:
“Basına yansıyan cenaze töreninde ve sonrasında yapılan röportajda konuşan şahıs ile rahmetli babamız Ali Gürsoy’un yaşamı boyunca hiçbir alışverişi olmamıştır. Dolayısıyla, ilgili şahsın rahmetli babamız Ali Gürsoy’dan 1 kuruş dahi alacağı yoktur. Bu şahsın alacaklı olduğu iddia ettiği kişi olan Avni Gürsoy’un rahmetli ağabeyi Ali Gürsoy ile hiçbir iş ortaklığı olmamıştır. Bu şahsın hangi dosyadan ve kimden alacaklı olduğunu basına beyan etmesi durumunda ya da Nazilli Adliyesi’nde yapılacak kısa bir araştırma ile bu basit gerçek ortaya çıkar. Ancak, bu araştırma yapılmadan yayınlanan haberler ailemizi töhmet altında bırakmış, bizi derinden yaralamış ve bu tek taraflı iddialara cevap verme zaruriyeti doğmuştur. Şahıs, cenaze töreninde cenaze namazını kıldıran din görevlilerine müdahale etmek istemiş, cemaate hitaben namaza duranların önünde din görevlilerini, 'Yağcı Bedirler’ diye suçlamış ve onların görevlerini yapmalarına engel olmaya çalışmıştır. Cenaze töreninde ve sonrasında bu şahsın rahmetli babamız Ali Gürsoy ile ilgili dile getirdiği beyanların hepsi gerçek dışıdır. Tarafımıza yönelen haksız itham ve hakaretler nedeniyle acımızı yaşayamadık. Hatta, acımızın üzerine bir acı daha yaşadık. Bu olay nedeniyle ilgili şahıs aleyhine savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Konunun adliyeye intikal etmesi nedeniyle bu hususun daha fazla tartışma konusu yapılmadan hepimizin başı sağ olsun diyoruz.”