SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde asıl işi manavlık olan 51 yaşındaki Hacı İbrahim Aydın, yerel bir haber sitesi için cenaze muhabirliği yapıyor. Kulağı belediye hoparlöründe olan Aydın, cenaze anonsunu duyunca fotoğraf makinesiyle camilere gidip haber yapıyor.
Akyazı'da manvalık yapan Hacı İbrahim Aydın, çocuk yaşlarda babasından aldığı öğütle ilçe merkezinin yanı sıra beldelerde ve köylerde, ölen kişiyi tanımıyor olsa bile cenaze törenlerine katıldı. Aydın bir süre önce de yerel haberleri yayınlayan bir internet sitesinden, gittiği cenazelerle ilgili fotoğraf çekmesi ve haber yapması teklifi aldı. İlçe merkezindeki cenazelere bisikletiyle giden, köy ve beldelere ise kimi zaman otostop yaparak, kimi zaman cenazeye katılan birini bularak ulaşan Aydın, ilk olarak cenaze sahiplerinden izin alıyor. Aydın, "Yurdışında yaşayanlar, başka illerde oturanlar, ölen kişinin memleketine gelemeyen akrabaları ve dostları, cenazeleri, yaptığım haberlerden takip ediyor" dedi. Aydın, şunları anlattı:
"Küçük yaştan itibaren rahmetli babamın öğütleriyle bütün cenaze törenlerini takip etmeye çalıştım. 3-4 senedir de Akyazı’da bir sitede cenaze haberleri üzerine muhabirlik yapmaya başladım. Cenaze törenlerinde bazen ufak tepkilerle karşılaşıyorum ama genelde herkes çok yardımcı oluyor. Köylerde ve mahallelerde muhtarlar yardımcı oluyor. Kulağım belediyenin anoslarında oluyor. En son Akyazı’da aynı günde 4 cenaze vardı. Hepsine yetişmeye çalıştım. İyi bir hizmet yaptığıma inanıyorum."