İzmir Sağlık Müdürlüğü'nde geçen dönem Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Nesrin Gedik ile Dokuz Eylül Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Öğretim Üyesi Aydın Şanlı'nın 17 yaşındaki kızlarının tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

BANYOYA GİRDİ ÇIKAMADI

Balçova'da, babası Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Şanlı'nın evinde kalan 17 yaşındaki Cemre Şanlı, duş almak için banyoya girdi. Ancak Cemre'nin uzun süre dışarıya çıkmaması üzerine banyonun kapısını açan evdekiler, genç kızı baygın halde buldu.

YOĞUN BAKIMDA YAŞAM SAVAŞI

Cemre Şanlı, hemen babasının da göreve yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste ilk kontrolleri yapılan Cemre, sağlık durumu ciddi olduğu için yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Ancak babasının meslektaşlarının çabalarına rağmen Cemre, yaşama tutunamadı ve beyin ölümü gerçekleşti.

SAĞLIK CAMİASI YASA BOĞULDU

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, genç kız dün akşam saatlerinde yoğun bakım servisine alındı. Ancak, sabah saat 09.00 civarında Cemre'nin beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızdan gelen kötü haber ise yakınlarını ve sağlık camiasını yasa boğdu.

ÜNİVERSİTE SINAVLARINA HAZIRLANIYORDU

Lise son sınıf öğrencisi Cemre, üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Genç kıza yapılan ilk tetkiklerde karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu ortaya çıktı.

MUCİZE KIZLARI İÇİN OLMADI

Cemre'nin beyin ölümü haberi, yakınlarını üzüntüye boğdu. Yıllardır başka bedenleri hayatta tutmak için mücadele eden Cemre'nin babası Prof. Dr. Aydın Şanlı ile İl Sağlık eski Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Gedik, kızları için aynı mucizeyi gerçekleştiremedi. Anne ve babanın kızlarının, organlarını bağışlayıp bağışlamadıklarına yönelik ise hastaneden henüz açıklama yapılmadı.

Şofbenden Zehirlenen 17 Yaşındaki Cemre, Yaşam Savaşını Kaybetti