KAYSERİ'nin  Talas Belediyesi, ilçenin manevi isimlerinden Cemil Baba olarak bilinen merhum Cemil Kazan'ın hayatının anlatıldığı belgesel hazırlatıyor. 45 dakika olması beklenen filmde Cemil Baba'nın mesajları yer alacak.
Talas'ta yaşayan manevi büyüklerin hayatının belgesel haline getirilme çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz yıllarda yine Talaslı Yaman Dede olarak bilinen Mehmet Abdulkadir Keçeoğlu'nun belgeselinin ardından bu kez de halk arasında "Hacı Cemil", "Mavi Boncuklu Cemil Baba" ve "Boyacı Cemil" olarak bilinen Cemil Kazan'ın belgesel çekimleri başladı.  Belgeselle ilgili açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 1982 yılında 70 yaşındayken vefat eden Cemil Baba'nın şehrin kilometre taşlarından biri olduğunu belirterek, "Şöyle güzel bir söz var; 'Seref-ül mekân bil mekîn'. Yani bir yörenin şerefi orada yaşayanlarla kaimdir. Şehirlerin manevi anlamda kilometre taşı olarak ifade edilen insanlar oranın manevi insanlarıdır. Talas'ta da böyle güzel insanlar Allah dostları var. Ama Talas'la özdeşleşen Mavi Boncuklu Cemil Baba." dedi.
Başkan Yıldırım, belgesel filmde hem Cemil Baba'nın mesajlarının verileceğini hem de yaşadığı evin manevi atmosferinin yansıtılacağını anlatarak, "Yücel Çakmaklı Film Atölyesi ekibi daha önceki Yaman Dede Belgeseli gibi bunu da çekiyor. Bu belgeselle inanıyorum ki insanları daha çok düşündürteceğiz. Yaşadığı mekanın ve kendisinin mesajlarını vermek istiyoruz. Bu ev ziyarete açık ve cuma günleri sabah çay ikramı var. Buranın atmosferini herkes yaşamalı" şeklinde konuştu.
Yönetmen Akif Kaya, "Yaklaşık bir yıldır çalışıyorduk, artık son aşamaya gelindi. Belgesel filmin çekimleri sırasında kendisini çok iyi tanıdık. Yaklaşık 45 dakikalık bir belgesel olacak. Cemil Baba'yı bu sayede tüm Türkiye tanıyacak" diye konuştu.
Belgeselde Cemil Baba'yı oynayan fırıncı Nadir Karaçalı ise, "Cemil Baba mübarek bir zat. Ona benzemek benim için büyük bir şereftir. Kendisini tanıma imkanım olmadı ancak onun hatıralarını canlandırmak oldukça heyecan verici." dedi.
OE(OE)(FOTO)