İdris TİFTİKÇİ /İSTANBUL,() Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Türkiye'nin en donanımlı onkoloji hastanesini ve Avrupa'nın ilk 'onkoloji kenti'nin tamamlanması için başlattığı "Bir Tuğla da Sen Koy" kampanyasıyla ilgili ünlü isimlerin desteğiyle basın toplantısı düzenledi.
Conrad Otel'deki toplantıya LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, komedyenler Cem Yılmaz, Ceyhun Yılmaz, milli basketbolcu Kerem Gönlüm, lösemi tedavisi gören çocuklar, LÖSEV'e destek veren oyuncu ve iş adamları katıldı.
Toplantıda LÖSEV'li öğrenciler tarafından çekilen tanıtım filmi, Ankara'da yapımı devam eden hastanenin yapım aşamalarını gösteren tanıtım filmi ve kampanyanın reklam filmi gösterildi.

"ÇOCUKLAR İÇİN HAYATA BAĞLANACAKLARI, DÜNYA STANDARTLARINDA BİR YER OLACAK"
Bağış ve yardımlarla 2014 Kasım ayında açmayı planladıkları onkoloji hastanesini anlatan Üstün Ezer, "Özel bir hastane değil. Bu hastane, hepimizin hastanesi. Belki bize yakınlarımıza lazım olacak, gerekli olduğunda gidebileceğimiz, benim diyebileceğimiz bir hastane. Yılda 200 bin kişi kansere yakalanıyor. Bana iletilen son zamanlarda erişkinlerin acı bir rakamı var. Teşhis için muayeneye gittikten tanı aşamasına kadar 3 ay gibi bir süre geçiyor Türkiye'de. Tedavi aşamasında da çok uzun süreçler yaşanıyor. O nedenle kayıplar, çok büyük. 200 bin kişi kanser olurken yaklaşık yüzde 80'ini kaybediyoruz" dedi.
Hastane hakkında bilgi veren Ezer, "Biz 15 ay önce başladık. Bugün yüzde 80'ini tamamladık. Buradan sonra bu kampanyaya güveniyoruz. İnşallah, herkes 1 tane olsa tuğla koyarak, 10 tane de olsa, 100 tane de olsa tuğla koyarak benim de orada bir dikili taşım var demesini bekliyoruz" dedi. Dünya standartlarında bir hastane olacağını söyleyen Ezer, "Dünya standartlarının üzerinde bir şeyler olacak lösemili çocuklar için. Oyun odalarından hobi evlerine, köydeki yaşamlarından, hayvanlardan akvaryuma kadar her şey olacak. Onlar için çok güzel odalar hazırladık, oyun evleri hazırladık, hobi evleri hazırladık. Helikopter pisti kurduk. Çocuklar için hayata bağlanacakları, dünya standartlarında bir yer olacak" diye konuştu.

"DEVLET BİZDEN VERGİ ALMAMALI VE BU İNSANLAR YAŞAMALI"
LÖSEV'in bu zamana kadar bağışlarla bugünlere geldiğini söyleyen Üstün Ezer, "Hiçbir holding ya da başka bir kuruluşun büyük yardımlarını almadan, halkın küçük bağışlarıyla, o kumbaralara atılan bağışlarla, öğrencilerin topladığı harçlıklarla biz bugünlere geldik. 14 senedir tamamen parasız hizmet verdiğimiz bir hastanemiz var. Halkımız bizi desteklemeli. Devlet bizden vergi almamalı ve bu insanlar yaşamalı. Devletimizin daha çok sahip çıkmasını istiyoruz. Hem lösemili çocuklarımıza hem kanser hastalarına daha çok sahip çıkabilir. LÖSEV'e destek olabilir. Önümüzdeki vergiyi kaldırmalılar" dedi.

"CEM KARDEŞİNİZDEN 10 BİN TUĞLA"
Kampanyaya destek veren komedyen Cem Yılmaz, "LÖSEV'le tanıştıktan sonra çok önemli bir hadise canlandı kafamda. Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' sözünde adı geçen Türk hekimleri, herhalde siz olmalısınız. LÖSEV'li olarak sürekli bir şeyler isteyen konumda olmamız birazcık üzücü. Hadi arkadaşlar, dediğimiz zaman hemen harekete geçen bir milletiz. İnsanımızla ilgili şüphem hiçbir zaman olmadı. Hadi arkadaşlar pamuk eller cebe, denildiği zaman hiçkimsenin hareket geçmemesi mümkün değil ama; bu uyarıdan önce daha kurumsal bir şekilde, bizim üzerimizdeki başka kurumlar tarafından, bu işler nasıl yapılabilir diye bir komedyen olarak kafa yorduğum zaman bu gibi yatırımların bu kadar önemli, köklü bir çalışma isteyen şeylerin bir avuç insanın eline emanet edilip onları insan üstü çalışmaya zorlamak noktasında bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Fiziken orada çalışan doktorlarımız, hemşirelerimizi düşünün. Onların hem binayı yapıp, hem içini donatıp, hem hekimlik yapıp, yani Üstün hocayı bir tek vincin üzerinde görmedik. Medeni bir memleketiz, gerçekten ileri bir ırkız, güzel bir milletiz, güçlü bir devletiz. Dolayısıyla bu gibi bunun gibi hadiseleri madem işin insani tarafı, profesyonel tarafını götürecek bilim adamımız da var. Bina da bari "şık" diye oluversin. İnsanın beklediği bu. Bir tuğladan ne olur demeyin. Başlangıç olarak Cem kardeşinizden 10 bin tuğla. Hemen duyar gibiyim, 'Sana ne yapar' diye. Zaten bana bir şey yapması için değil, hastanemize bir şey yapması içindi" diye konuştu. Cem Yılmaz'ı yaptığı 10 bin tuğla bağışından sonra LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer ve beraberindekiler tebrik etmek isteyince Yılmaz, "Herhalde 100 bin tuğla dedim zannettiler" şeklinde espri yaptı.

İD(FOTOĞRAF)