MHP’nin Beyoğlu’ndaki seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Celal Adan, saldırının seçimleri terörize etmeye yönelik olduğunu belirterek, “MHP, Türkiye’de demokrasinin, sandığın teminatının dışında, hiçbir mücadele içinde yer almayacaktır” dedi.
MHP’nin Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi’nde bulunan seçim irtibat bürosu dün gece 23.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Molotofkokteyli atan saldırganlar olay yerinden kaçarken, havaya birkaç kez de ateş edildiği iddia edildi. Saldırı sırasında seçim irtibat bürosunun kapalı olması nedeniyle yaralanan olmazken, molotofkokteylinin atılma anı bir işyerinin güvenlik kamerasına da yansıdı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar ve Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Osman Gür, saldırıya uğrayan seçim irtibat bürosuna geldi. Burada partililerden bilgi alan Celal Adan, yaptığı açıklamada,  “26 Ocak’ta, Esenyurt’taki seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyı hatırlatan Adan, şu ifadelerde bulundu. Esenyut’taki saldırıda çok değerli kardeşimiz Cengiz Akyıldız şehit edilmiştir. Dün akşam 23.00 sıralarında Piyalepaşa Mahallesi’nde bulunan seçim irtibat büromuza molotofkokteyli atılmış ve silah sıkılmış. En önemli tarafı ise seçim irtibat bürolarımızın faaliyet yerleri hem kaymakamlığa, hem de emniyet müdürlüğüne bildirilmesine rağmen, burada gerekli güvenliğin sağlanmadığını görüyoruz” dedi.
“UTANÇ VERİCİ BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
MHP'nin üzerinde bir saldırı planlandığına dikkat çeken Celal Adan, şunları söyledi: “Öncelikle Türk demokrasisi adına utanç verici bir tablo ile karşılaştık. Altı milyona yakın oy almış MHP’nin, sayın genel başkanı Devlet Bahçeli beyin grup konuşmalarına bile sansür koyan bir başbakanla karşılaştık. Utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Başbakan hükümete yönelik herhangi bir muhalefet yapıldığında çıkıp Türk milletinin gözüne baka baka, ‘ Bunlar millet iradesinin hırsızlarıdır’ ifadesini kullanıyor. Oysa millet iradesinin hırsızlığının nasıl olduğunu başbakan kendisi ispatladı. En büyük millet iradesi hırsızı kendisidir. Partimizin sayın genel başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmalarına tahammül göstermeyen bir diktatör anlayışını seçim irtibat büromuzdan protesto ediyoruz.” “SALDIRLAR GÜNDEM DEĞİŞİKLİĞİNE YÖNELİK”
Seçim irtibat bürolarına yönelik silahlı eylemleri yapanların amacının, 30 Mart’taki seçimleri terörize etmek olduğunu söyleyen Adan, “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde, bir filin züccaciye dükkanına girer gibi devletin bütün kurumlarının kimyasının bozulduğu, alt üst edildiği, kazanımlarımızın tamamen ortadan kaldırıldığı, vurgunun, talanın, hırsızlığın her tarafı sarmaladığı, ucu herkese dokunan özellikle iktidarı yöneten başbakana dokunan, hırsızlık ve soygunun ortadan kalkması, gündem değişikliği yaşatmak noktasında bu silahlı eylemlerin Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik yapıldığı kanaatindeyiz” diye konuştu.
“MHP ASLA BU EYLEMLERE İTİBAR ETMEYECEK”
MHP’nin Türkiye’de demokrasinin, sandığın teminatının dışında, hiçbir mücadele içinde yer almayacağını vurgulayan Adan, şöyle devam etti:  “Sokağı biz biliyoruz. Geçmişte sokak eylemlerinin Türkiye’de neye mal olduğunu en iyi bilen siyasi hareket biziz. Dolayısı ile MHP asla bu eylemlere itibar etmeyecek, meşru zeminde demokrasiye bağlı bir şekilde mücadelesini devam ettirecektir. Ancak bu tip gündem değişikliklerinin tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Seçim irtibat bürolarına atılan her merminin sorumlusu, AKP’dir. Piyalepaşa seçim irtibat bürosundan sesleniyorum. Hükümet akılını başına toplasın, Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik bu sinsi, kahpece eylemleri durdursun, failleri yakalasın. Demokrasinin bütün kazanımlarını koruyarak daha demokrat bir Türkiye’ye öncülük yapacak bir seçim sürecini 30 Mart’ta yaşamamız noktasında, hiçbir sinsi plana, programa itibar etmeden bu süreci atlatmamıza vesile olsun.”