Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ta, adı yıllarca çatışma ve şiddet olaylarıyla anılan Cehennem Deresi'nde 'çözüm süreci' ile birlikte rafting yapılmaya başlandı. Cehennem Deresi'nde Muş'tan gelen 20 sporcu ile birlikte rafting yapan Güçlükonak Kaymakamı Halit  Benek, "Bu güzellikler gizli kalmıştır. Eğer barış ve huzur ortamı devam ederse bu durumda buradaki güzelliklerin hepsi ortaya çıkacaktır. Bu güzellikleri yaşamak, yaşatmak bunları paylaşmak istiyoruz" dedi.
Mardin ve Şırnak sınırlarını bir birinden ayıran ve Ilısu Barajının üzerinde yapıldığı Cehennem Deresi'nde ilk kez rating yapıldı. Geçmiş yıllarda adı hep çatışma ve şiddet olayları ile gündeme gelen Cehennem Deresi'nde Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi Kaymakamlığı'nın ev sahipliğinde Muş'tan gelen 20 sporcu, 2 bot ve 3 kano ile rafting yaptı.
Sporcularla birlikte rafting yapan Kaymakam Halit Benek, bölgedeki güzelliklerin bugüne kadar hep gizli kaldığını ifade ederek, "Eğer barış ve huzur ortamı devam ederse bu durumda buradaki güzelliklerin hepsi ortaya çıkacaktır. Arkadaşlarımızı davet ettik. Valimiz de desteklerini esirgemedi. Bu güzellikleri yaşamak, yaşatmak bunları paylaşmak istiyoruz. Eğer buradaki huzur ortamı devam eder ve bunun devamı gelirse emin olun ki buradaki bütün güzellikler bütün Türkiye belki de uluslararası alanda paylaşılacaktır. Bu ortaya çıkacak güzellikler, bu coğrafyaya renk katacaktır. İnşallah böyle devam eder" dedi.
Muş Su Sporları Kulüp Başkanı Şahin Şahin ise Şırnak'a geldiklerinde kendilerine Cehennem deresinin adının verildiğini belirterek, "Bu isme çok üzüldük. Cehennem Deresi değil de cennet deresi gibi gördük. Çok güzel bir çalışma oldu. Çözüm süreci var. Bir yandan da olaylar var. Tabi  ki bu olaylar olursa bu tür güzellikleri görmek mümkün olmayacak. Çözüm süreci olursa yalnız Muş ekibi değil diğer bölgeden de gelip burada Rafting yağar. Daha önce bu bölge sık çatışmaların yaşandığını doyduk çok üzüldük. Aksi halde buraların turizme kazandırılması lazım, tanıtılması lazım. Bu vesileyle bizim de çözüm sürecine bir katkımızın olduğuna inanıyoruz diyerek emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Cehennem Deresi'nde rafting yapan ekipte yer alan Sümeyra Özden de "Şırnak'a geldik ve gördük. Güzel gördük, tekrar gelmeyi düşünüyoruz, herkesten gelip görmelerini istiyoruz" dedi.

EK(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)