CELAL Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi bünyesinde 1.5 ay önce açılan Tüp Bebek Merkezi'ne ilk gün başvuran 8 yıllık evli Naciye Kınıklı, tüp bebek yöntemiyle hamile kalmanın mutluluğunu yaşadı.
CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi bünyesinde 1.5 ay önce hizmete giren Tüp Bebek Merkezi, çocuk hasreti çeken ailelerin umut kapısı oldu. Günde yaklaşık 30 hastanın başvuru yaptığı Tüp Bebek Merkezi, 8 yıldır çocuk sahibi olamayan Naciye Kınıklı’nın yüzünü güldürdü. Merkezin açıldığını duyar duymaz başvuran Kınıklı, 20 günlük tedavinin ardından hamile kaldığını öğrendi.
BİR YUMURTALIĞI YOKTU
Tüp Bebek Merkezi’nin Müdürü Prof.Dr. Tayfun Özçakır, tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Naciye Kınıklı’nın bir yumurtalığının olmadığını dile getirerek, “30 yaşındaki hastamızın yumurtalıklardan birisi alınmıştı. Tek yumurtalık sahibi olması hem normal hem de tüp bebek yönteminde gebe kalmayı zorlaştıran bir durum. Ancak tedavimiz olumlu sonuçlandı. Gebeliği şu anda çok iyi sürüyor” diye konuştu.
Hem il genelinden hem de il dışından yoğun ilgi gördüklerini söyleyen Merkez Müdürü Pr. Dr. Özçakır, “Her gün 25-30 civarında başvuru var. Önümüzdeki aylarda merkezimizi büyütmeyi düşünüyoruz. Çanakkale, Balıkesir ilçelerimizden çok talep alıyoruz. Daha çok insana hizmet vermek istiyoruz” dedi.
Tüp bebek yönteminin maliyetinin 3 bin 100 lira olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özçakır, rapor alınması durumunda masrafın 3’te 1’ini devletin karşıladığını hatırlattı. Rapor alabilmesi için kadının iki yumurtalık kanalının tıkalı olması gerektiğini bildiren Özçakır, 2 aşı tedavi yönteminden sonuç alınmaması, 23 yaşını doldurmuş olması, 39 yaşından gün almamış olması, en az 3 yıllık evli olması ve 900 günlük SGK priminin yatmış olması gibi şartların arandığını kaydetti.
'BÜYÜK BİR SEVİNÇ YAŞADIK'
Evlendikleri günden beri çocuk özlemi çektiklerini söyleyen fabrika işçisi Naciye Kınıklı, 8 yıldır bebek sahibi olmayı beklediğini anlattı. Bir türlü sonuç alamadığını kaydeden Kınıklı, “Celal Bayar Üniversitesi benim bu özlemime son verdi. Çok güzel bir duygu. Hamile kaldığımı öğrenince benim gibi fabrika işçisi olan eşimle birlikte çok büyük bir sevinç yaşadık. Çok duygulandık ve konuşamadık” diye konuştu.