Mesut IŞIK- Büşra KAYA / ÇAYIROVA(Kocaeli) , () - KOCAELİ’nin Çayırova İlçesi'ndeki Çağdaşkent konutlarında oturanlar, çevreyi kirlettiği ve  halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle, bu bölgede kurulu İnnova adlı lastik geri dönüşüm tesislerini protesto etti. Bu konuyu daha önce soru önergesiyle TBMM'ye taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da vatandaşa destek verdi.  
Çağdaşkent konutlarının önünde toplanan yüzlerce kişi, ellerinde pankartlarla slogan atarak İnnova geri dönüşüm tesisinin önüne kadar yürüdü. 'Belediye uyuma, vatandaşa sahip çık', 'Zehir solumak istemiyoruz' sloganları atarak fabrikanın önüne gelen vatandaşlar, lastik geri dönüşümü yapan firmanın etrafa ağır koku ve zehir yaydığını ileri sürdü. Polisin güvenlik önlemi aldığı fabrika önünde basın açıklaması yapan grubun sözcüsü, bir yıldır bu olumsuzluğun yaşandığını ve yetkililerin sessiz kaldığını söyledi.
CHP'Lİ KAPLAN: AMACIMIZ SANAYİYE KARŞI ÇIKMAK DEĞİL AMA
Vatandaşlara destek veren ve onlarhla birlikte yürüyen CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da, "Ne yazık ki bir  yıl geçmesine rağmen bu sıkıntı yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta yine Valiyi, Kaymakamı, il çevre müdürlüğü ve Sağlık bakanlığını aradım ve bu fabrika ile ilgili önlem alınmasını istedim" diyerek şöyle devam etti:
"Burada amacımız sanayiye karşı çıkmak değil ama, 'sanayi ile kent konutlarının yan yana olması, kanserojen ve toplum sağlığına zarar verecek yapıya önlem alın' dedim. Çağdaş Kent konutlarının burnunun dibinde sanayiye izin verdiler. Gelecek kuşaklar ve hepimizin yaşayacağı alanlar daralacak. İzin vermemek lazım. Sizden ricam, birlikte yasalar çerçevesince hakkınızı arayın, biz de her zaman sizin yanınızda olacağız."
FOTOĞRAFLI