Kemal ÇELEN/NALLIHAN (Ankara), () - ANKARA'nın Nallıhan İlçesi'ne bağlı Çayırhan Mahallesi'nde bulunan Ciner Grubu'na ait Park Teknik A.Ş. Linyit Kömür İşletmesi'nde çalışan bin 250 işçi, Bakanlar Kurulu'nuna dün itibariyle aldığı 60 günlük erteleme kararına uymayıp, yapılan oylama sonucu greve başladı.
Türkiye Maden-İş Sendikası Çayırhan Şube Başkanı Kazım Karakoç, Park Teknik A.Ş. ile 7 aydır sürdürdükleri görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını, bu nedenle yapılan oylamada 748 'evet' oyuyla grev kararı alındığını açıkladı. Maden ocağında zorunlu olarak çalışmak durumunda kalan işçiler dışında dün saat 16.30 itibariyle başlatılan grevin sürdürüleceği belirtildi. İşletme girişindeki nizamiye önünde greve başlayan işçilerin eylemlerine aileleri ile birlikte vatandaşlar da destek verdi. Maden işçileri, talepleri kabul edilinceye kadar direneceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini açıkladı.
AK PARTİLİ BAŞKANLAR ÖNCE DESTEK VERDİ
Beypazarı Belediye Başkanı Ak Partili Tuncer Kaplan ile Nallıhan Belediye Başkanı AK Partili İsmail Öntaş, Bakanlar Kurulu'nun erteleme kararından önce işçilerin başlattıkları greve destek verdi. Karar sonrası dün akşam Belediye Başkanı Öntaş ile bölgeye giden Kaymakam Altan Demirayak, Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda grevin sona erdirilmesini istemesi üzerine işçilerin tepkisiyle karşılaştı.
Grevi sürdüren işçilerle konuşan Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Bakanlar Kurulu kararı ile grevin sona erdiğini belirterek, "Şu anda arkadaşlarımız yasal süreç içinde sadece grev kararı ertelemesinden sonra kendi aralarında bir gösteri yapıyorlar. İnanıyorumki ilerleyen saatlerde de bu gösteri sona erecek. Herhangi bir taşkınlık yok. Biz burada arkadaşlarımızın yanında onlara destek için geldik" dedi.
'HAKLARIMIZ VERİLİNCEYE KADAR DEVAM'
Maden ocağında 8 yıldır çalıştığını ve 1220 TL ücret aldığını belrten Orhan Karakoç, "Bu grev işçinin hakkı, adalet istiyoruz" dedi. işçilerden Hüseyin Aydoğan ise tepkisini, "Buradaki bütün madenci arkadaşlarımızın haklarının alınmasında sendika yöneticilerimizin arkasında sonuna kadar yanındayız. Sonucu ne olursa olsun bu eylemi gerçekleştiriyoruz" diyerek dile getirdi.  Sendika Sözcüsü maden işçisi Halil Aydoğan da, "Burada madenci arkadaşlarımızın haklarını almak adına grevdeyiz. Sonuna kadar hakkımızı alabilmek için devam greve edeceğiz" diye konuştu.
Başlattıkları grevi sürdüren işçiler, sahur yemeklerini nizamiye önünde yerken, haklarının verilinceye kadar grevlerine devam edeceklerini açıkladılar.

FOTOĞRAFLI