Muhammet KAÇAR/ÇAYELİ (Rize), () - RİZE’nin Çayeli İlçesi Saadet Partisi Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Çiftçi, seçim irtibat bürosunun açılışında, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Almanya Başbakan’ı Merkel’in gönderdiğini iddia ettiği mesajları okudu. Dünya liderlerinin ilginç mesajları dinleyenleri coşturdu. Uzun süre alkışlanan Çiftçi, konuşmasının sonunda olayın kara mizah olduğunu anlattı. 
Çiftçi, partisinin Çayeli İlçesi 2 nolu seçim irtibat bürosunu açılışında konuşmasına, dünya liderlerinden aldığını öne sürdüğü mesajları okuyarak başladı. Yaklaşık 300 kişiye  seslenen Çiftçi, "Davet ettiğimiz büyük insanların mesajlarını okumak istiyorum" dedi, ardından da ilk olarak ABD Başkanı Obama’dan aldığını söylediği mesajı okudu:
“Teknoloji çağında yaşıyoruz. Sizin bu coşkunuzu uzaydan teleskoplarla gören bazı dünya devlet adamları sizlere mesaj göndermiş. Sevgili hemşerim İsmail Hakkı Çiftçi. 'Güya hemşerisiymişim' Sizi uydudan takip ediyorum. Nazik davetinize katılamadığım için üzgünüm. Yalnız sizi şimdi internet üzerinden izlemekteyim. Başarılarınızın devamını diliyorum. Hüseyin Barak Obama..”
PUTİN’İN MESAJI: SEVGİLİ HEMŞERİLERİM
SP Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çiftçi, geldiğini iddia ettiği mesajlara Rusya Devlet Başkanı Putin' in gönderdiğini söylediği, “Sevgili hemşerilerim aranızda olamamaktan dolayı çok üzgünüm. Rusya’da bir enerji sempozyumuna katılmak zorundayım. Siz benim değerli hemşerilerime sonsuz sevgilerimi iletin” mesajıyla devam etti.
MERKEL’İN MESAJI: GÖNÜL BİRLİĞİ OLAN ÇAYELİLİ HEMŞERİLERİM
Putin'in mesajını, Almanya Başbakan’ı Merkel’in mesajı takip etti. Belediye Başkan Adayı Çiftçi'nin okuduğu mesajda Merkel, “Çok kıymetli, uzun dönemdir gönül birliğimiz olan Çayelili hemşerilerim. Sizlerle beraber olamadığım için üzgünüm. Almanya’nın geleceğini şekillendirme adına yaptığımız toplantı nedeniyle aranızda olamadığım için üzüntülerimi bildiriyorum” ifadelerine yer verdi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN MESAJI:
Çiftçi, daha sonra İngiltere, Brezilya, Çin ve Japonya Başbakanlarının isimlerini okuyarak selam gönderdiklerini belirtti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’ın olduğunu iddia ettiği mesajı okudu:
“Size 2001 yılında emanet etmiş olduğum İsmail Hakkı Çiftçi kardeşime; teşkilatlarıma sonradan dahil olup kardeşime ihanet eden bazı AK Partili siyasiler var onları biliyorum. AK Parti Genel Başkanı olarak sizin aranızda olamamaktan dolayı üzülüyorum. Görüyorum ki benim size 2001 yılında emanet ettiğim İsmail kardeşime siz hakkıyla sahip çıkmışsınız. Sevgili İsmail kardeşim. Size söylediğimiz mesajı en iyi sen anlamışsın. Durmak yok yola devam diyorum. Şimdi benim partimde olup gönlü benim yanımda olmayanlar var ama sizler benim davamın devamı olan Erbakan hocamın yanındasınız. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
Mesajların okunması sonrasında alandaki kalabalık Çayeli'nin SP'li Belediye Başkan Adayı Çiftçi’yi uzun süre alkışladı.
“KARA MİZAH YAPMAK İSTEDİM”
Daha sonra da okuduğu mesajlarla ilgili açıklama yapan Başkan adayı Çiftçi, “İlimizde ve ilçemizde başbakanların ve bakanların arkasında siyaset yapılıyor. Adaylar kendi kişilik ve şahsiyetlerini ortaya koyamıyorlar. Başbakan’ın ve bakanın üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Başbakanların arkasından siyaset yapılamayacağını insanların gönüllerine hitap edileceğini vurgulamak için kara mizah yaptım. Olay tamamıyla bir mizahtır” dedi.
"BEN TEKNİK TAKİBE TAKILMIŞ OLABİLİRİM"
Çiftçi, mesajlarda uzaydan takip ediliyoruz şeklinde kullandığı ifadelerle ilgili olarak da, “Günümüzde izleme ve dinleme çok popüler. Herkes birbirini izliyor. Tahmin ediyorum Çayeli’ni de izliyorlar. Burası Başbakan’ın ve bakanın ili. Aslında beni izlemiyorlardı da devlet büyüklerimizi izlerken ben de teknik takibe takılmış olabilirim” esprisi ile konuşmasını noktaladı.

MK(TM/AK) (FOTOĞRAFLI)