Fatih TURAN/TRABZON,() - TRABZON’da trafik kazası sonucu eşini kaybeden 3 çocuk annesi 44 yaşındaki Nurcan Ceylan, yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle çay ocağı işletmeye başladı. Eşini kaybetmesi sonrasında çok zor günler yaşadığını anlatan Nurcan Ceylan, artık rahata kavuştuğunu ve ailesinin geçimine katkı sağladığını söyledi, kadınların güçlerini ortaya koymasını istedi.
Eşinin ölümünün ardından yaşam mücadelesi veren Nurcan Ceylan, 3 çocuğuna hem anne hem de babalık yapıyor. Arsin ilçesinde 5 yıl önce meydana gelen trafik kazasında eşini kaybeden Ceylan, yaşadığı maddi zorluklar karşısında kendi işini kurmaya karar verdi ve soyadını verdiği Ceylan Çay Ocağı’nı hizmetine açtı.
İskenderpaşa Mahallesi İdeal Sokak'taki çay ocağında çevredeki esnaflara hizmet veren Ceylan, "Eşimin ölümünün ardından zor günler yaşadık. Kendi işimi kurmak istedim.  Aslında zor gibi gözükse de zor değil. İşimi ve müşterilerimi seviyorum. Erkek işi diye tepki gösteren de oluyor ama kadınlar da her işi yapabilir. İstemek yeter" dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle önemli mesajlar veren Ceylan şöyle konuştu:
"Kadınlar her ortamda kendilerini ifade etmeli. Onların da bu dünyada güçlü birer canlı varlık olduklarını açık açık göstermelerini, her şeyi başarabileceklerini bilmelerini, güçlerini ortaya koymalarını isterim. Kadına güçsüz erkek vurur. Gücü olan erkek kadına el kaldırmaz."
Yaklaşık 8 aydır çay ocağı işleterek geçimine katkı sağlayan Ceylan, Silivri’de vatani görevini sürdüren oğluna da harçlık gönderdiğini anlattı, tüm askerlere de iyi dilek ve temennilerde bulundu.

FT(TM/BT) (FOTOĞRAFLI)