Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU'nun Altınordu İlçe Belediye Başkanı AK Partili Engin Tekintaş, 510 rakımlı Boztepe'ye ulaşımı sağlayan teleferikle kentin turizm potansiyelinin arttığına dikkat çekerek, "Teleferiğin yapılmasıyla malesef kentte çatılardaki çirkin yapılaşmada ortaya çıktı. Tek tip çatıyla binaların görselliğini değiştirip sosyal bir doku oluşturacağız, turizmdeki potansiyelimizi daha da artıracağız" dedi.
Ordu'da kent merkezinden 'Kentin seyir terası' konumundaki 510 rakımlı Boztepe'ye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla önceki Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun tarafından, 3 yıl önce 9 milyon liralık harcamayla kurulan teleferik, kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Yılda ortalama 260 bin yerli, 18 bin yabancı turistin geldiği kentte 3 yılda 2 milyon 300 bin kişi teleferiği kullanarak Boztepe'ye çıktı.
Altınordu İlçe Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi'yle kurulan ilçedeki teleferikle çatılardaki çirkin yapılaşmanın da ortaya çıktığını, bunun da üzüntü verdiğini kaydetti. Başkan Tekintaş, "Bu şehirde belki hiç önem vermediğimiz ya da önem versek de sonuç alamadığımız bir konu var. Gerçekten kentin tanıtımına çok görsellik katan, ekonomik katkı sağlayan ve ulaşımı çok farklı hale getiren bir teleferik var. Teleferiğin sağına soluna baktığınız zaman gerçekten bizim de özen gösterilmediğine inandığımız ve çirkinlik arz eden çatı görüntüleri var. Bu çirkin çatı görüntüsünü ortadan kaldırmak için biz de çalışma başlattık" dedi.
Özellikle teleferik güzergahındaki çatıların tek tek gözden geçirilip hattın taranacağını, kent kimliği için görselliğe önem vereceklerini de belirten Tekintaş "Bu çalışmaları yaparken hedefimiz şu; bahsettiğimiz gibi turizm bölgesi ilan edilmiş belli noktalardaki çatıların görselliğinin bize sağladığı avantajlar. Başka yerlerde de bu örnekler var. Yüzeysel çalışmayı üst tablodan bakarak yapmak istiyoruz. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bina sahiplerini bulacağız, ikazlarımızı yerine getirip çatı düzeltmesini sağlayacağız ve sosyal bir doku oluşturacağız. Bu görselliği sağladığımız zaman inanıyorum ki Ordu’da teleferikle seyahat eden il dışından gelmiş olan tüm misafirlerimiz bu güzel tabloyu görünce daha fazla ilgili ve davetli olacaktır. Binaların dış yüzeyle ilgili de belli bir çalışma yapıyoruz. Burada da hedefimiz sıvasız ve boyasız bina kalmaması" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI