HAKKARİ Belediyesi zabıta ekipleri çatılardaki karları caddeye atan 1 banka ve 2 vatandaşa toplam 4 bin TL para cezası kesti.
Etkili olan kar yağışı ardından Hakkari Belediyesi ekipleri kent merkezinde kar çalışması yapmadan önce halktan ve resmi kurumlardan çatılarındaki karları temizlemelerini istedi. Birçok kişi ve işyeri sahibi bu uyarılara uyarken, bazı kurum ve vatandaşlar şehir merkezinde kar temizliği yapıldıktan sonra çatılarındaki karları caddeye attı. Şikayetler üzerine Hakkari Belediyesi Zabıtası karları cadde ortasına atan bir kamu bankasına 2 bin TL, 2 kişiye de 1000'er TL para cezası kesti.
Belediye Zabıta Müdürü Übeydullah Dündar, kar yağışının hemen ardından ara sokakları temizlediklerini, ancak şehir merkezinde çatılardaki karların temizlenmesinden sonra çalışmaya başladıklarını söyledi. Dündar, şöyle dedi:
"Kar temizleme çalışması yapmadan önce hem sözlü olarak hem de anonslar yaparak çarşıdaki vandaşlarımızdan bir an önce çatı ve teras katlarındaki karları temizlemelerini istedik. Bir çok vatandaşımız bu uyarılarımızı dikkate aldı. Fakat bazı vatandaşlarımız ve resmi kurumlarımız bizi dikkate almayıp kar temizliği yapıldıktan sonra çatılarda bulunan karları rastgele cadde ortasına atmış. Bizler de bu vatandaşlarımız ve resmi kurum hakkında gerekli cezai işlemleri yaptık."