ÇANKIRI Belediyesi'nin 18 ayda 18 proje kapsamında gerçekleştirdiği Uçak-Tren-Gemi kütüphanelerinden uçak ve tren kütüphanelerinin yapımı son aşamaya geldi.
Ekonomik ömrünü tamamlayan Airbus A-360 tipi dev yolcu uçağını satın alan Çankırı Belediyesi, bunu İstanbul'dan 5 TIR'a yükleterek Çankırı'ya getirdi. Belediye teknik ekipleri, dev uçağın monte edileceği yer konusunda son olarak Esentepe Mevkii'nde yapımına başlanan Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın üzerindeki alanı belirledi. Aylar süren çalışma ardından montajı tamamlanan uçağın içine yapılacak olan kütüphane projesinin de önümüzdeki günlerde uygulamaya başlayacağı ve birkaç ay içerisinde uçak kütüphanenin faaliyete geçeceği belirtildi. Uçak ve tren kütüphanelerinin yapımının son aşamaya geldiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, şöyle dedi:
"Uçak, Gemi ve Tren kütüphane projelerimiz hayalleri zorlayan bir proje. Bu kütüphanelerde yavrularımız kitap okumanın zevkini tadacak. Onlarla birlikte anne ve babaları da buralarda kitap okuyacak. Bu hizmetler faaliyete girdiğinde Çankırı'daki kitap okuma oranını yükseltmiş olacağız. İlk  etapta uçak ve tren kütüphanesini faaliyete geçireceğiz. Gemi kütüphanesini de önümüzdeki günlerde yeniden ihale edeceğiz. Eğitim alanında yaptığımız çalışmaları farklı ve özgün bir proje ile taçlandırmış olacağız."
TENEZZÜH TRENLERİ GELİYOR
Tren Kütüphanesi hakkında bilgi veren  Başkan Dinç, yeni bir projenin de haberini verdi. 1930’lu yıllarda Ankara’dan Çankırı’ya hafta sonu etkinlikleri için gelen Tenezzüh Trenlerini yeniden canlandıracaklarını belirten Dinç, "Kent merkezine yakın bir mesire alanlarına buharlı tren seferleri düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımız çocuklarıyla birlikte nostaljik gezi yapacak. Bu trenler ile tarihi geleneklerimizi ayakta tutacağız. Böylece Çankırı turizmine ciddi anlamda bir katkı da sağlamış olacağız" diye konuştu.