ÇANKIRI'da bir bankadan çektiği 2 bin lirayı düşürdüğünü Ankara'ya dönünce fark eden Gamze Sefer, bir hafta sonra tekrar geldiği kentte bulunan parasının kendisine teslim edilmesiyle şaşırdı.
Belediyede çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen bir genç tarafından Çankırı'da Dedeler Köprüsü civarında bir zarfta bulunan 2 bin lira, Zabıta Müdürlüğü'ne teslim edildi. İşi gereği sık sık Çankırı'ya gelen Gamze Sefer, bankadan çektiği 2 bin lirayı düşürdüğünü Ankara'ya dönünce fark etti. Çok üzülen ve parasının bulunmasından hiç ümitli olmayan Gamze Sefer, bir hafta sonra geldiği Çankırı'da bir arkadaşının ısrarı üzerine Zabıta Müdürlüğü'ne başvurdu. Gamze Sefer'e ekipler tarafından çeşitli sorular sorularak sorgulama yapıldı. Paranın Sefer'e ait olduğunun anlaşılması üzerine Zabıta Komiseri Mahmut Çemek tarafından para kendisine teslim edildi.
Kaybettiği paranın geri gelmeyeceğinden emin olduğunu, ancak arkadaşlarının ısrarına dayanamayıp Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne başvurduğunu belirten Gamze Sefer, "Paramı kaybettiğimde çok üzüldüm. Bulunmasından da hiç ümidim yoktu. Çok şaşkınım. 2 bin lira gibi bir meblağın tereddütsüz bir şekilde Zabıta Müdürlüğü'ne getirilmesi ve tarafıma teslim edilmesi büyük bir insanlık örneği. Parayı bulan arkadaşımıza ve belediye yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı AK Parti'li İrfan Dinç ise "Belediyemizin hoparlörlerinden sık sık vatandaşlarımızın bulduğu para ya da değerli eşyanın anonsları yapılır. Bu olay da bize göre sıradan bir olaydır. Böyle bir şehre, böylesi değerli insanlara belediye başkanlığı yaptığım için gurur duyuyorum" diye konuştu.