ÇANKIRI Belediyesi, geleneksel sokak iftarı kapsamında 9 bin kişiye iftar yemeği verdi. 75 bin nüfuslu Çankırı'da, Atatürk Bulvarı devamındaki Fuar Yolunda gerçekleştirilen iftarda, yemeklerin dağıtımında 130 genç görev aldı.
Ramazan ayı boyunca şehrin farklı 20 noktasında vatandaşları iftar sofrasında buluşturan Çankırı Belediyesi en yüksek katılımlı iftar sofrasını Fuar Yolunda yaklaşık 1 km. lik mesafede 2250 adet masa, 9000 sandalye kurarak oluşturdu. Büyük iftar sofrasında vatandaşlara yemek dağıtmak üzere 130 genç görev alırken, 80 kadın da kazanlarla yemek servisi yaptı. İftar saati yaklaştıkça iftar sofraları doldu.
Buğday Pazarı, Cumhuriyet ve Fatih Mahallesi'nden yoğun katılımın gözlendiği iftar masalarını Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ile dolaşan Belediye Başkanı İrfan Dinç hemşehrilerine afiyet olsun dileğinde bulundu. İftar sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç, geleneksel hale getirdikleri sokak iftarlarına halkın gösterdiği ilgiden son derece mutlu olduklarını söyledi. Şehrin yaklaşık yüzde 15'inin aynı iftar sofrasında iftar açtığını belirten Başkan Dinç,  şöyle dedi:
"Bu, büyük bir rakam. İlgilerinden dolayı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biz bu sokak iftarlarını çok önemsiyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkileri ve mahallelilik bilincini bu iftarlar sayesinde yeniden canlandırıyoruz. Çankırı Belediyesi olarak hem sokak iftarları, akabinde Karatekin Parkında ramazan geleneksel ramazan etkinlikleri ve haftada iki gün medresede tasavvuf musikisi ve ilahi dinletisi düzenliyoruz. Ramazan ayı Çankırı'da çok daha huzurlu ve coşkulu geçiyor." 

FOTOĞRAFLI