Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN, () – GİRESUN'da, Ak Parti Milletvekili Nurettin Canikli’nin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine getirilmesi sevinçle karşılandı.
Eski Çalışma Bakanı Hayrettin Erkmen ve Devlet Bakanı Burhan Kara’dan sonra 3'üncü kez bakan çıkartan Giresun’da, Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine getirilmesi sevinç yarattı. Canikli’nin yeni kabinede yer almasının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Giresun’un beklediği bir tabloydu. Yıllardır beklediğimiz bir hayaldi” derken, Giresunspor Asbaşkanı İbrahim Özkul da, “ Yıllardan beri beklentimiz vardı. Birkaç dönem Canikli’nin ismi telaffuz edildi ancak olmadı. Giresunlular adına çok sevindirici “ diye konuştu.
Ak Parti Milletvekili Canikli’nin bakanlık görevine getirilmesini değerlendiren yöre sakinlerinde Fazlı Derbeder, “Ben de Alucralıyım. Hemşerim olarak, Giresunlu olarak gurur duyuyorum” dedi. Halit Ayar, “Giresun halkı Canikli’yi 12 yıldır bakan olarak görmek istiyordu” derken, Ahmet İnce ve Mehmet Tongaz ise, Nuretttin Canikli’nin daha aktif bir bakanlıkta olması gerektiğini savundular.

FOTOĞRAFLI