Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde, zırhlı askeri aracın şarampole yuvarlandığı kazada şehit olan Uzman Çavuş Halil Karataş'ın naaşı memleketi Çanakkale'ye getirildi.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağıyla saat 22.00'de Çanakkale Hava Limanına getirilen şehit Uzman Çavuş Halil Karataş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı uçaktan indirildi. Anne İclal ve baba Rıza Karataş'ın askerlerin yardımıyla ayakta durabildiği aprondaki karşılama törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, çok sayıda asker katıldı. Şehit ailesi için hava limanında sağlık ekibi de bulunduruldu.

Uçaktan askerlerin omuzlarında indirilen şehit Halil Karataş'ın naaşı selam duran bir manga asker ile ailesi ve protokol üyelerinin önünden geçirilerek cenaze arabasına konuldu. Türk Bayrağı'na sarılı şehidin tabutu önlerinden geçerken acılı aile gözyaşlarına boğuldu. Karşılama töreninin ardından şehidin cenazesi Çanakkale Boğaz Komutanlığı Deniz Hastanesi morguna götürüldü.

Şehit Uzman Çavuş Halil Karataş'ın cenazesi yarın (Çarşamba) Bayramiç'in Alakeçi Köyü'nde düzenlenecek törenin ardından köy mezarlığında defnedilecek.

BG,EK(YY/SSA) (FOTOĞRAF)