ÇANAKKALE'de birçok sivil toplum kuruluşu, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün katliamından kaçarak kardeş kent Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ne sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuk için yardım kampanyası başlattı.
Çanakkale Belediyesi öncülüğünde, 'İnsanız' adı verilen yardım kampanyası çalışma grubunda toplanan çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, IŞİD terör örgütünün katliamından kaçarak Sur İlçesi'ne sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuk için yardım kampanyası başlattı. 5 Eylül'e kadar sürecek kampanyada, öncelikli olarak çocuklar için giyecek, bez, kuru gıda ile kadın giysileri ve battaniye gibi günlük barınma ihtiyaçları toplanarak Sur'a gönderilecek.
Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ın eşi Hale Gökhan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında kampanya hakkında bilgi verdi. 'Barışın kenti' olarak nitelendirdiği Çanakkale'den kardeş kent Diyarbakır'daki Sur Belediyesi'ne kardeşlik köprüsü kurduklarını ifade eden Hale Gökhan, şöyle dedi:
"IŞİD katliamından kaçarak Sur Belediyesi'ne sığınan, eşini kaybetmiş 500 Ezidi kadın ve çocuk için Çanakkale Belediyesi öncülüğünde ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Kardeş kentimiz Sur Belediyesi'nin talebi ve aracılığı ile empati kurmayı da unutmadan 'gün dayanışma günü, kardeşlerimizle el ele vermek günüdür' diyerek onların bu talebini yerine getirmeyi bir insanlık borcu addediyoruz. IŞİD'in soykırımı aşan boyuttaki bu vahşetinin etkilediği eşini kaybetmiş 500 kadın ve çocuk için yardım kampanyasına katılmak isteyenler Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evlerine ve Kent Konseyi Mahalle Meclislerine acil ihtiyaçları içeren yardım ihtiyaçlarını ulaştırabilir. 21 Ağustos- 5 Eylül arasındaki kampanyamız için ihtiyaç malzemeleri öncelikli olarak çocuklar için giyecek ve bez, kuru gıda ile kadın giysileri ve battaniyedir. Toplanan yardımlar Sur Belediyesi aracılığıyla buraya sığınan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İnsanlık onurunu, savaşların, çatışmaların yıkıcı etkilerine terk etmeyeceğimiz, barış adına kuracağımız gönül köprüleriyle halkları birbirine bağlayacağımız güzel bir gelecek diliyor, Çanakkale halkını bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum."

FOTOĞRAFLI