ÇANAKKALE'de, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Demokrat Parti (DP) yöneticileri ortak basın açıklaması yaptı. Üç parti yöneticileri İhsanoğlu için destek istedi.
CHP il başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıya CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, MHP İl Başkanı Mustafa Doğan, DP İl Başkanı Melih Fenercigil ile üç partinin il ve ilçe yönetimleri katıldı.
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili genel merkezin ortaya bir irade koyduğunu hatırlatan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, "Bizler de kendi illerimizde il başkanları olarak bu iradenin takipçisi, savunucusu olarak birlikte bu iradeyi beyan etmek üzere toplandık. Bizler CHP olarak 5 partinin tespit ettiği Cumhurbaşkanı adayımızın ilk turda seçilebilmesi için elimizden genel çabayı sarf edeceğiz. Zaman zaman beraber hareket ettiğimiz partilerimizin il başkanlarıyla beraber ortak çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalar ziyaretler veya kamuoyuna mesajlar bazında olacaktır. Bunun dışındaki çalışmaları örgütler bağımsız olarak yürütecektir. Bizler de il başkanları olarak önce örgütlerimizi harekete geçireceğiz. İlçe başkanlıklarımız da buradaki gibi bir çalışma stratejisi izleyecekler. Bu çalışmalar sonucunda bizim gerçek beklentimiz birinci turda adayımızın seçilmesi doğrultusunda" dedi.
"MİLLETİN ADAYI"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili ifade ettiği yanlış bir tanım olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Mustafa Doğan, "Adayımız hakkında CHP ve MHP'nin adayı diyor sadece. Oysa o bir çatı adayı, hatta milletin adayı. Onun için milletimizin bağrından çıkan şaibesiz, lekesiz, tertemiz, siciliyle, duruşuyla, beyefendiliğiyle tam bir diplomat ve bu makama yakışacak. Ekmel Bey'in seçilmesi için elimizden gelen bütün gücü göstereceğiz. İnşallah kendisini ilk turda da seçerek bir makam nasıl doldurulur, layıkıyla nasıl idare edilebilir onu rakibi olan beyefendiye de göstereceğiz" diye konuştu.
ÜLKE İÇİN BÜYÜK ŞANS VURGUSU
İhsanoğlu'nun ülke için büyük bir şans olduğunu kaydeden DP İl Başkanı Melih Fenercigil, "Ekmel bey ile inşallah imparatorluk heveslisi sevgili başbakanımızı emellerine ulaştırmayacağız. Çok uygun bir aday olarak görüyoruz hepimiz. Bütün Türkiye'de bunu kabul ediyor. Bizim burada yapacağımız iş, çok yeni çok tanınmayan bir insan olmasından dolayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu iyi tanıtmak. Onu herkese anlatmak ve bütün vatandaşlarımızı sandığa götürmek olacaktır. Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı makamında çok iyi temsil edeceğine yürekten inanıyorum. 5 partinin Türkiye için bir araya gelip bu ortaklığa girmesi ilk defa yapılan ve gurur verici bir iş. Bende bunun parçası olmaktan şeref duyuyorum. Vatanımıza, milletimize herkese hayırlı olsun" dedi.
FARKLI BİR TÜRKİYE
Ülkede bir ilki yaşadıklarını belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, "Türkiye'de demokrasiden, özgürlükten yana olan insanlar, insan haklarını savunan insanların oluşturduğu bütün partiler ülke çıkarları için bir araya gelip bir adaya destek veriyorlar. Türkiye artık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi farklı bir Türkiye. Ama nasıl bir Türkiye? Demokrasinin, özgürlüklerin olmadığı bir Türkiye. Recep Tayyip Erdoğan gibi düşünmeyenlerin her türlü saldırıya maruz kaldığı, saldıranların korunduğu bir Türkiye. İki Cumhurbaşkanı adayı var. Bir, Ali İsmail Korkmaz'ı ve onun gibi onlarca çocuğu öldüren insanları savunan bir Recep Tayyip Erdoğan var. Onları öldüren polislerin arkasını sıvazlayan, 'ne yapacaklar, elbette ki öldürecekler' diyen bir Recep Tayyip Erdoğan var. Bir de ben gençlerime 'sıkmabaş' dedirtmem, gezideki çocuklara 'çapulcu' dedirtmem diyen bir anlayışa sahip olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu var. İşte böylesine iki adayla karşı karşıya Türkiye. Türkiye'deki insanlar kendi, çocukları ve ülkesinin geleceği için Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermektedir" diye konuştu. CHP'li diğer Milletvekili Ali Sarıbaş da halkı sandığa davet etti, Cumhurbaşkanlığı seçiminde mutlaka oy kullanmaları yönünde uyardı.

FOTOĞRAF