Ayşenur YAMAN/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde Kent Konseyi'nin düzenlediği gezi ile 90 kişi Çanakkale'de şehitlikleri ziyaret etti. Akçakoca Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman maddi imkansızlıklar nedeniyle Çanakkale'ye gidemeyenler için gezi düzenlediklerini, bir sonraki gezilerinin ise Anıtkabir olacağını söyledi.
Akçakoca Kent Konseyi maddi imkansızlıklar nedeniyle Çanakkale'de şehitlikleri görme imkanı bulamayanlar için gezi düzenledi. Hafta sonu düzenlenen geziye 90 kişi katıldı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nın içerisindeki şehitlikler, anıtlar, siperler, tabyalar ve müzeler gezilirken, rehberler bilgi verdiler.
Gezinin maddi imkanı olmayan vatandaşlara yönelik düzenlendiğini belirten Akçakoca Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman, "Kent Konseyi olarak bu kültür gezisini tamamen maddi imkanı olmayan insanlar için düzenledik. Şehitlikleri görmek isteyip gidemeyen insanlar belirlenip seçildi. Kendi imkanlarımız ve sponsorlar aracılığıyla geziyi düzenledik. Bundan sonra ki gezimiz Anıtkabir olacak" dedi.

AY(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)