Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE , ()- ÇANAKKALE'de akşam saatlerinde deprem olacağı yönündeki söylenti vatandaşları sokağa döktü.

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi açıklarında geçen 24 Mayıs Cumartesi günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından kentte tedirginlik sürüyor. Bugün ise sosyal medyada yayılan akşam saatlerinde Çanakkale'de deprem olacağı yönündeki söylenti nedeniyle çok sayıda vatandaş sokaklara çıktı. Deprem psikolojisini üzerinden atamayan Çanakkaleliler park ve bahçelerde beklemeye başladı. Vatandaşlar, komşularından yada arkadaşlarından deprem olacağını duyduklarını bunun üzerine tedirgin olup evlerinden ayrıldıklarını söyledi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise, depremin önceden bilinmesinin mümkün olmadığını, herhangi bir uzman veya kurum yada kişiden böyle bir açıklama yapılmadığını belirterek herkesi sağduyulu olmaya davet etti. Çanakkale bölgesindeki depremleri üç yıldır yakından izleyen ve analizler yapan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, bu akşam konuk olduğu yerel bir televizyonda kentteki deprem olacak söylentilerine yanıt verdi. Böyle bir açıklamanın olmadığını ve Saros Körfezi için böyle bir tehlikenin bulunmadığını belirterek vatandaşların bu tür dedikodulara itibar etmemesini istedi. Çanakkale Belediyesi internet sitesinden de "Değerli kentliler Belediye tarafından deprem olacağına dair anonsların yapıldığını içeren asılsız bilgilere lütfen itibar etmeyiniz" şeklinde açıklama yapıldı.

EK(YY/SSA) (FOTOĞRAFLI)