Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, ()- ÇANAKKALE Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ihtiyacı olanların ücretsiz kullanımı için oluşturduğu duş ve çamaşır merkezi hizmete açıldı.
Barbaros Mahallesi Troya Caddesi Arma Sokak'taki duş ve çamaşır merkezinin açılışına,  Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan ile belediye başkan yardımcıları, idare amirleri ve muhtarlar katıldı. Belediye Başkanı Gökhan, evinde duş alma ve çamaşır yıkama olanağı bulunmayan kentlilerin faydalanabileceği 1000 alan oluşturduklarını kaydetti. Gökhan, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kredi Yurtlar Kurumu ve mahalle muhtarları tarafından yönlendirilecek kişiler ile evlerde kalan öğrencilere hizmet verilecek merkezde, 3 yıkama, 3 kurutma makinesi ile kadın ve erkekler için 4'er duş kabininin yer aldığını söyledi.
Dar gelirli, korunmaya muhtaç ve ihtiyacı bulunan kişilerin oluşturulacak kart sistemiyle merkezden ücretsiz yararlanacağını belirten Başkan Gökhan, şöyle dedi:
"Çanakkale, öğrenci ağırlıklı bir kent olduğu için özellikle onların çamaşır yıkama başta olmak ihtiyacı olacağını düşünüyoruz. Tabii bir de sokakta yaşayan ya da evinde bir duş imkanı olmayan birçok kişi olduğunu biliyoruz. Bütün sosyal kurumlarımız ve muhtarlıklarımızla beraber bu alanı kullanacağız. Buradaki bütün malzemeyi de biz veriyoruz. Havlusundan, sabunundan, duş jeline neye ihtiyaç varsa kullanıcı için temin edeceğiz. Biz evlerde nasıl bir banyoya sahipsek, orada ne ihtiyacımız varsa hepsini burada da bulunduracağız. Yani gelecek kişi insanca bir duş yapıp, çamaşırını yıkayıp buradan ayrılabilsin. Kentimiz için yararlı olacağını düşünüyorum."
Başkan Gökhan ve beraberindekiler daha sonra duş ve çamaşır merkezini gezerek görevlilerden bilgi aldı.

EK(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)