ÇANAKKALE'de geçtiğimiz günlerde bazı yerel gazetelerin arasında dağıtılan ve içinde CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile belediye çalışanlarını hedef alan karikatür ve yazılar bulunan ’Çanakkalem’ isimli tek sayfalık bülten, CHP’lileri kızdırdı.
Çanakkale Belediye Başkan Vekili Avukat Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın elinde akaryakıt pompası bulunan karikatürü ile ilgili parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Hem Belediye Başkan Vekili, hem de partinin hukukçusu olarak toplantıyı düzenlediğini belirten Muharrem Erkek, karikatürü hazırlatan ve dağıtanların tespit edilerek savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Karikatürlere sert tepki gösteren Av. Muharrem Erkek, “Biz karikatürü çok seven insanlarız. Karşı da değiliz. Yazıları da çok doğal karşılayabiliriz. Ama dikkat ederseniz bunu kimin hazırladığı ve künyesi belli değil. Böyle illegal bir yayın ile bir şeyler elde etmeye çalışan bir anlayış, gece bunu bütün yerel gazete matbaalarına dağıtıyor. Bu çok korkakça ve zavallıca bir anlayış. Tarihi, sayısı, künyesi belli olursa bizim için hiçbir sorun yok. Bu hukuk dışı ve siyasi ahlak dışı davranıştır. Böyle bir çirkinliği Çanakkale hiç yaşamadı” dedi.
Bültende Başkan Ülgür Gökhan ile ilgili bazı esprilerin bulunduğunu söyleyen Erkek, “Sayın Ülgür Gökhan'ın akaryakıt şirketi 1940 yılında kurulmuş ve dededen, babadan gelen bir iştir. Bunu hazırlayanların kim olduğunu biz biliyoruz. Bastıranlar, dağıtanlar bize göre omurgasız kişilerdir. Çünkü cesur ve ilkeli insanlar olsalar çıkarlar ’biz hazırladık’ derler ve biz de hukuki hesabımızı ona göre görürüz. Çanakkale'de basının büyük çoğunluğu ilkeli bir davranış göstererek bunu dağıtmadı. Onlara da teşekkür ediyoruz. Siyaset toplum için ve hizmet için yapılır. Böyle illegal yayınlarla Çanakkale halkı size ancak güler. Çanakkale'de böyle ilkesiz siyaset tutmaz. Umarım AKP zihniyeti daha fazla siyaseti çirkinleştirmez” diye konuştu.

TY(BG/AK) (FOTOĞRAFLI)