Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de Ramazan Bayramı tatilini hafta sonuyla birleştirip gece yarısından sonra İstanbul ve Trakya'nın birçok kentinden yola çıkanlar, feribot iskelelerinde kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu.
Bayram tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşların bayram tatili yolculuğu Çanakkale'de çileye dönüştü. Dün mesai saatinin sona ermesinden sonra son hazırlıklarını tamamlayıp hafta sonuyla birleştirdikleri 5 günlük bayram tatili yolculuğuna çıkan vatandaşlar, Çanakkale Boğazı'nı geçmekte zorlanıyor. Boğazın Avrupa'dan Asya'ya geçiş noktaları olan Lapseki, Eceabat ve Kilitbayır feribot iskelelerine tatilciler aynı anda akın edince sabah erken saatlerden itibaren uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Saatler ilerledikçe araç kuyruklarının uzunluğu zaman zaman 5 kilometreyi buldu.
Boğazdaki yoğunluk, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'ye ait feribotların saatsiz olarak, dolmuş usulü çalışmasıyla giderilmek isteniyor. Lapseki, Eceabat ve Kilitbayır hatlarında çalışan toplam 10 feribot, her saat yaklaşık 1000 aracı Avrupa yakasından Anadolu'ya taşıyor. Ancak uzun kuyruklar şimdilik önlenebilmiş değil.

FOTOĞRAFLI