ÇİLE GECE DE SÜRÜYOR
Çanakkale Boğazı'nı geçerek tatillerini geçirecekleri noktalara ulaşmak isteyen vatandaşların, Eceabat ve Gelibolu İlçelerinde feribot sırasında gün boyu çektiği çile gece de sürdü.
İstanbul ve Trakya'nın çeşitli illerinden Ramazan Bayramı tatillerini geçirmek üzere Bozcaada, Edremit Körfezi ile Ege ve Akdeniz sahillerine gitmek üzere Çanakkale güzergahını kullanan tatilcilerin bayram yolculuğu tam bir çileye dönüştü. Çanakkale bu kez, uzun yıllar yaşanmayan bir tatilci yoğunluğuyla karşı karşıya kaldı. Bu sabah saatlerinden itibaren Eceabat başta olmak üzere Gelibolu feribot iskelelerine akın eden tatilcilerin araçları kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Feribot kuyruğu Eceabat İlçesinde önce 5 kilometreye ulaştı. Araç kuyruğu, öğleden sonra Eceabat-Gelibolu karayolunun 21'nci kilometresinde bulunan Gelibolu'ya bağlı Ilgardere Köyü'ne kadar uzadı. Feribot kuyruğu uzadıkça tatilcilerin sinirleri gerildi. Saatlerce boğazın Avrupa yakasından Asya yakasına geçmek için bekleyen tatilciler adeta isyan etti.
Çanakkale Boğazı'ndaki Eceabat ve Gelibolu İlçelerinde tatilcilerin araçlarıyla oluşturduğu feribot kuyruğu, boğaz hattında toplam 10 feribotun durmaksızın sefer yapmasına rağmen bir türlü erimedi. Feribotlar binlerce tatilciyi Avrupa yakasından Asya yakasına taşıdı. Ancak tatilcilerin arkası kesilmeyince Eceabat ilçesindeki araç kuyruğu gece de sürdü. Feribotların sabaha kadar saatsiz olarak çalışarak tatilcileri boğazın diğer yakasına geçirmek için çalışacağı belirtilirken, gece yarısından sonra yoğunluğun azalması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI