ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Balıkesir'de törenler düzenlendi.
İlk tören, Garnizon Şehitliği'nde düzenlendi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz Şehitler Anıtı'na çelenk koydu. Vali Turhan, Tümgeneral Fahri Kır ve Başkan İsmail Ok, şehitlik defterini imzaladıktan sonra, şehitlerin mezarlarını ziyaret etti karanfiller bıraktı.
DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARINI VALİ TURHAN TAKTI
Devlet Övünç Madalyaları Tevcih Töreni de Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına ebediyete intikal eden, Uzman Jandarma Çavuş Kamil Çelikkaya'nın madalyasını oğlu Ahmet Çelikkaya'ya, Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin'in madalyasını babası Ahmet Şahin'e, Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın madalyasını annsi Solmaz Günay'a, Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in madalyasını babası Rıfat Zengin'e, Piyade Uzman Onbaşı Erol Erdi'nin madalyasını annesi Aynur Erdi'ye ve görevi başında malul olan polis memuru Hüseyin Seyhan'ın madalyasını taktı. Vali Turhan , övünç madalyalarını takdim ettikten sonra, yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi'nin önemini anlattı.
Daha sonra Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencileri, Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 'Dönmeyi düşünmediler' isimli oratoryoyu sahneledi. Vali Turhan, Tümgeneral Kır ve Başkan Ok, Türkiye Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi'ni ziyaret etti.

HD(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)