ZONGULDAK'ta oturan 33 yaşındaki Mehmet Ali Güldaş, Genelkurmay Başkanlığı ve Zonguldak Valiliği ile yaptığı yazışmalar sonunda Zonguldaklı olduğunu ortaya çıkardığı Çanakkale Savaşı şehitlerinden Eyüp adlı askerin adının, yaşadığı köydeki okula verilmesini sağladı.
MHP'den belediye meclis üyesi aday adayı olan bilgisayar şirketi sahibi Mehmet Ali Güldaş, Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı bir televizyon programında, Eyüp adlı şehidin Zonguldaklı olabileceği bilgisine yer verilmesi üzerine araştırma başlattı. Evli ve 1 çocuk babası Mehmet Ali Güldaş, şehit hakkında bilgi almak için önce Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazdı. Genelkurmay Başkanlığı, Mehmet oğlu Eyüp adlı şehit hakkında, Zonguldaklı olduğu dışında bir bilgi bulunmadığını Güldaş'a bildirdi.
Güldaş, bunun üzerine Zonguldak Valiliği'ne dilekçe ile başvurarak şehidin araştırılarak yaşadığı yerin belirlenmesini ve isminin bir okula verilmesi talebinde bulundu. Valilik, yapılan araştırmalar sonunda geçen 29 Kasım'da Güldaş'a cevap verdi. Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu imzasını taşıyan yazıda, Mehmet oğlu şehit Eyüp'ün Çanakkale Savaşı'na katıldığı ve yaralı olarak kaldırıldığı Tekirdağ Memleket Hastanesi'nde 15 Ağustos 1915'te şehit olduğu bilgisine yer verildi. Yazıda ayrıca, şehidin Alaplı İlçesi'ne bağlı Yedigelli Köyü'nden olduğunun belirlendiğini ve bu köydeki Yedigelli İlkokulu'nun adının, 'Yedigelli Mehmet Oğlu Şehit Eyüp İlkokulu' olarak değiştirildiği bildirildi.
Yedigelli Mehmet Oğlu Şehit Eyüp İlkokulu tabelası, 46 öğrencinin eğitim gördüğü okula asılırken, Mehmet Ali Güldaş, yaptığı araştırmalar sonunda Genelkurmay Başkanlığı'nda şehide ilişkin bilgilerin de güncellendiğini söyledi. Güldaş, şehit Eyüp'ün vatan için canını verdiğinde henüz çocuk sayılabilecek yaşlarda olduğunu, bu yüzden adının yaşatılması için isminin okula verilmesinin kendisini çok mutluğu ettiğini belirtti. Güldaş, şöyle konuştu:
"Yeni nesillerin, yaşadıkları yerdeki şehitlerin isimlerini ve hikayelerini bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz tabii o günleri yaşamadık ama bizden çok daha küçük kardeşlerimiz, orada şehit düştüler. Ben de yeni neslin onların hatıralarını, anılarını yaşatması gerektiğini düşündüğüm ve istediğim için en azından okullara bu isimleri verelim ve neslimiz o okullardaki tabelalara bakarak en azından Çanakkale Savaşı'nı hatırlasınlar istiyorum."
Okul Müdürü Kemal Uçar, Çanakkale'ye köyden giden gençler olduğunu, bunlardan Mehmet oğlu Eyüp'ün geri dönemediğini bildiklerini söyledi. Uçar, "Şehidimizin tespit edilmesi ve adının okulumuza verilmesi bizi mutlu etti. Okulumuzun adı anlam kazanmış oldu" dedi. Yedigelli Köyü Muhtarı Mehmet Özdemir de mutlu olduklarını, gururlandıklarını söyledi.