Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE ile İstanbul arasında uçak seferleri yapılmasını isteyen kent yöneticileri, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'yu ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından organize edilen ziyarete  Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ile birlikte, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Mildon, ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve TÜRSAB Çanakkale- Körfez Yürütme Birliği Başkanı Turgay Kılıç yer aldı. 
ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay da, Çanakkale- İstanbul uçak seferlerinin mutlak surette olması gerektiğini, bunun kentin turistik ve ekonomik geleceği için hayati önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'ncü yıldönümü olan 2015 yılında kente gelmesi beklenen çok sayıda turistin Çanakkale'ye kolay ulaşımı açısından da kritik bir husus olduğunu belirtti. Okyay, uçak seferlerinde devamlılığın sağlanmasının da gerekli olduğunu da kaydetti.
Ulaşımın ve uçak seferlerinin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, İstanbul seferlerinin bir an önce başlatılması gerektiğini ve Çanakkale- Ankara hattında da sefer sayısının artırılması ve saatlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.
TOPÇU: FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu konuyla ilgili olarak, Çanakkale'ye farklı gözle baktıklarını, seferlerin başlatılması ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Topçu, Çanakkale milletvekillerinin sürekli olarak bu konuda kendisi ile görüşmeler yaptıklarını, konuyu yakından takip ettiklerini vurgulayarak, "Çanakkale halkının İstanbul uçağı konusunda ne kadar ısrarcı olduğunu Türk Hava Yolları olarak biliyoruz" diye konuştu. Ayrıca diğer havayolu şirketleri ile görüştüklerini de ifade etti.
FOTOĞRAFLI