Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Havalimanı’nın, pist uzatma ve genişletme çalışmaları tamamlanarak uluslararası standartlara kavuşturuldu.
Çanakkale Havalimanı Müdürü Hasan Pala, geçen mart ayında uçuşlara kapatılarak başlatılan pist uzatma ve genişletme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Pistin uzunluğunun bin 800'den 2 bin 350 metreye, genişliğinin ise 30 metreden 45 metreye çıkarıldığını belirten Pala, bundan böyle 150-160 yolcu kapasiteli orta gövdeli uçakların daha güvenli iniş ve kalkış yapabileceğini söyledi. Pist uzatma ve genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Çanakkale Havalimanı’nın uluslararası standartlara uygun hale geldiğini belirten Pala, "Pist uzatılması, genişletilmesi ile PAT Sahaları Bakım ve Onarımı çalışmaları nedeniyle yaklaşık 1 yıldır uçuşlara kapalı olan havaalanımız geçtiğimiz haftadan itibaren gündüz şartlarda hava trafiğine açıldı. Yapımı devam eden pist özel aydınlatma sistemlerinin faal hale getirilmesine müteakip, gece uçuşu ile birlikte havaalanımız 24 saat tüm uçuşlara hazır hale getirilecektir" dedi.
Yenilenen Çanakkale Havalimanı'na, ilk kez Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'ncu yıldönümü törenlerine katılmak üzere kente gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ineceği öğrenildi.

BG(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)