ÇANAKKALE Barosu Başkanı Avukat Bülent Şarlan, Danıştay'ın 146'ıncı kuruluş yıldönümü törenindeki konuşmasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın müdahale edip tepki gösterdiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na destek verdi.
Baro Başkanı Bülent Şarlan, yaptığı açıklamada TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun törendeki konuşmasında, Avukatlık Kanunu'nun 75 ve 96'ncı maddelerinden kaynaklanan yetki ve görevi uyarınca, hakaret içermeyen, objektif tespitlerle yoğun, sosyal hukuk devletinin gereğini isteyen, katkı sunmayı arzulayan bir konuşma yaptığını ileri sürdü. İnternete yansıyan konuşma metninin tamamı okunduğunda bunun açıkça görülebileceğini belirten Av. Şarlan şöyle dedi:
"Bu çerçevede, aksi dahi olsa, görüşlerini açıklamak öncelikle demokrasinin ve ifade özgürlüğünün gereği olup ifade özgürlüğü, demokratik toplumun temel değerlerindendir. Hukukun peşinden koşan avukatlık mesleği gibi büyük bir camiayı temsil eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın konuşmasını yaparken hatta konuşmasını sonlandırmak üzereyken sözlerine müdahale edilerek; edepsizlik yaptığı, yalan söylediği, yasal hakkının olmadığı beyan edilerek susturulmaya çalışılması ve törenin terk edilmesi bu milletin ve avukatlık mesleğinin mensupları olarak bizleri şaşırtarak üzdü. Türk devlet kültüründe böyle bir olayın örneklerini hatırlamakta zorlanıyoruz. Bu üzücü davranış ve sözleri, TBB Başkanı'nın hak etmediğini düşünüyoruz. Türkiye Barolar Birliği Başkanı'na yöneltilen sözler ile gösterilen tavrı, demokratik teamüllere hatta nezaket kurallarına aykırı buluyor, herkesi demokrasinin temel değerleri ve işleyişine saygı göstermeye davet ediyoruz."

BG(AÖ/İD)