MUĞLA ve Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından kaybolmaları durumunda aileleriyle irtibata geçilmeleri için, zihinsel engellilerin kullanacağı özel bileklikler hazırlanmasını içeren 'Can Melek Projesi' Tayland’da tanıtıldı.
Türkiye- Tayland arasında dostluk köprüsü kurmak için bu ülkeye giden, Muğla ve Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi ve Kamuda Çalışan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAMU-ENDER) Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, Pattaya Belediyesi’ni ziyaret ederek, başkan yardımcısı Wutisak Rermkitkarn’la biraraya geldi. Pattaya’nın anahtarı hediye edilen Hasar, Rermkitkarn’a Can Melek Projesi’ni tanıttı. Rermkitkarn da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek engelliler adına yapılacak olan bütün faaliyet ve projelere destek vereceklerini söyledi.
Tulgay Hasar da Tayland ve Türkiye arasında dostluk köprüsü kurmak için ortak projelere imza atacaklarını belirterek, "İki ülke arasında dayanışmayı sağladık. Ülke ile dernekler farklı olsa da önemli olan engelli vatandaşlarımızdır. Biz engelleri aşmak için mesafe dinlemeden çalışmaya devam ediyoruz. Can Melek Projesi’ni dünyanın her yerine ulaştıracağız" dedi.
Başkan Hasar, belediye ziyaretinin ardından Pattaya Engelliler Vakfı Okul Müdürü Semrit Chapirom ve müdür yardımcısı Manop Camsa Ard’la da biraraya gelerek Can Melek Projesi’ni onlara da anlattı.