SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi'nde 3 yıldır yapımı süren camiye 650 bin lira harcayan köylüler, tamamlanması için 250 bin lirayı köy evinde 'kaz çevirme' yaparak bağışlarla topluyor. Köylüler, 400 kişilik camiyi yaza kadar yetiştirmeyi planlıyor.
Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne 12 kilometre mesafedeki Çekalan Köyü'nde 3 yıl önce 400 kişilik cami inşaatına başlandı. Eski caminin ihtiyaca cevap vermediğini ileri sürerek yeni bir cami yapma kararı alan köylüler, Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Köylülerin bağışlarıyla başlanan cami inşaatına 3 yılda 650 bin lira harcandı. Ancak henüz tamamlanamayan cami için 250 bin liraya daha ihtiyaçları olan köylüler ilginç bir yöntem ile bağış toplamaya başladı. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, iki odalı köy evinde gelen misafirlere bölgenin lezzetlerinden 'kaz çevirme' yemeği ikram ederek, bu yöntemle yaklaşık 20 bin lira daha bağış topladı.
Dernek Başkan Yardımcısı Osman Turan, 900 nüfuslu köylerinin böylesine büyük bir camiye ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Köyümüzün şu anki mevcut nüfusu 900. Ancak yazın gurbetteki vatandaşlarımızın da gelmesiyle birlikte bu sayı 2 bin kişiyi buluyor. Topladığımız bağışlarla ve köydeki vatandaşlarımızın katkılarıyla camimizin büyük bir bölümünü tamamladık. Ancak bir miktar daha paraya ihtiyacımız vardı. Burada kaz çevirme yemeğimiz meşhur. Herkesin de bahçesinde kazı var. Para olarak katkı veremeyen vatandaşlarımız derneğimize kaz bağışında bulunuyor" dedi.
İki odalı köy evinde ikram edilen 'kaz çevirme' 6 kişilik bir yemek. Yemeğe davet edilen konuklar derneğe bağışta bulunuyor.